,,За пореден път в МБАЛ "Майчин дом-Варна", едно семейство получи своето "Двойно щастие". Благодарение на грижите и с помоща на екип от специалисти, под ръководството на д-р К. Атанасова и д-р Д.Добрева, след успешна инвитро процедура първата си глътка въздух поеха Димитър и Йоана.

Близнаците са с тегло: момче – 3055 грама и момиче – 2770 грама. Пожелаваме им здраве и щастливо детство‘‘, написаха от болницата в своя Фейсбук профил.

Към добрата новина има и снимки на това „двойно щастие“ (най-горе в статията), на които, за радост, всички ние имаме възможност да се насладим! Ех, какво чудо е новият живот, свежест в деня, емоция за всички сетива!

Има и друга причина всяко раждане да бъде малък празник за екипа ни. Припомняме, че населението на София е близо 1,5 милиона, а най-малката област остава Видин – с население от 74 000 души. За последните 10 години хората там са намалели с 26%. Причината е отрицателният естествен прираст, който се дължи на застаряващото население, обясни Цветан Цветков, началник на отдел ,,Статистически изкследвания", Видин: „Застаряващото население от своя страна води до една по-ниска раждаемост. Оттук съответно се обуславя и малкият прираст на населението от страна към раждания. Характерно за областта е, че те вече са под 600 родени деца за година".

Истината е, че въпреки по-високия процент родени деца през 2021 година, все още е налице сериозна демографска криза. Когато говорим за „бейби бум“ – да, той е факт, но не и в мащаб, който към момента да промени ситуацията относно постепенното стопяване на нацията ни.