Навръх рождения си ден Ицо Хазарта обяви успешното завършване на своята благотворителна кампания. Преди време той разкри недостига на специализиран транспорт за деца и младежи с увреждания в една от къщичките на Център за настаняване на деца с умствени увреждания (ЦНСТ) в село Атия, близо до Созопол.

Капачки за бъдеще дари термолегло за недоносени бебета на МБАЛ-Хасково

Децата имаха затруднения да се придвижват от своите домове, поради липсата на специализирано превозно средство. Служителите от ЦНСТ използвали своите лични автомобили, за да превозват децата до различни места. 

"Добри дечица, но имаха проблем - не могат да мръднат от дома, понеже са с увреждания, а нямат специализирано превозно средство. Хората от персонала са добри и всеотдайни - карат ги понякога с лични коли до Бургас, като се наложи, ама не трябва да е така. Реших в началото на годината да направя кампания по този повод", написа Христо Петров в свой Фейсбук пост.

В началото на тази година депутатът предприе инициативата да стартира кампания, насочена към събиране на средства за закупуването на специализиран бус, който да осигури необходимата мобилност на децата. Неговият призив бързо намери отзвук в сърцата на много хора, които решиха да се включат в благотворителната акция, организирана от Сдружение "Един българин".

Борил и неговата борба за живот - нека подадем ръка

"Много съм щастлив да ви съобщя, че с малко помощ от мен и с огромна помощ от вас мисията е изпълнена. След голямо търсене, подбиране, нерви и усилия - успях да купя буса и той вече е в България, а след броени дни ще бъде при децата в село Атия. Поклон към всички вас, които се включихте и дарихте в кампанията на Сдружение Един българин! Донесохте огромна радост и полза на тези деца и доказахте, че промяната към по-добро зависи от всеки един българин. Благодаря!", написа той.

Източник и снимки: https://darik.bg/