Всяка година в световен мащаб повече от 240 000 жени са диагностицирани с рак на яйчниците. В България статистиката сочи, че годишно около 800 жени са с такава диагноза. За съжаление, се оказва, че 70% от дамите дори не са чували за това заболяване, преди да се сблъскат с него. Именно затова на 8 май се отбелязва Световният ден за борба с рака на яйчниците. Целта му е да повиши обществената чувствителност към заболяването и да насърчи дамите да извършват редовни гинекологични прегледи.

Това е и причината клиника Адела Фертилити да обяви началото на своята инициатива за безплатни гинекологични прегледи и ехография на яйчници и матка.

Прегледите се извършват от д-р Иван Димитров, акушер-гинеколог с дългогодишен опит в оперативната гинекология, като работата му е с насоченост гинекологична онкопрофилактика, онкогинекология, ендоскопска и тазова хирургия.

Редовните профилактични прегледи остават най-добрият метод за превенция на това заболяване. Няма ранни симптоми, които биха могли да насочат пациента за развитието на карцином на яйчника. Затова е важно жените да обръщат внимание на своето здраве и да не чакат до появата на оплаквания, за да посетят гинеколог. 

„9 месеца“ подкрепя инициативата на клиника Адела Фертилити и призовава дамите да се запишат за преглед. 

Как да запишете час?

Обадете се на тел. 0700 10 992, като кажете, че звъните във връзка с инициативата за безплатни профилактични прегледи при д-р Иван Димитров.

Прегледите ще се извършват на 31 май, Клиника Адела Фертилити, София, ул. Тинтява 15 Г