Благодарим на АГ Селена за днешната прекрасна история! Пожелаваме си още такива разкази и лични примери! Желаем здраве и успех на това чудно семейство!

Семейство с две деца у нас е класика. Формат, който помним от детските си години, но който всяка година губи популярност, трансформирайки се в умалената версия, позната като тричленно семейство. А многодетните семейства – тези с три и повече деца, са изчезващ вид, граничещ с екзотика. Срещите ни с тях ни зареждат с вдъхновение, оставят след себе си въпроси и ни напомнят кои са важните неща.

Семейство Терзиеви са днешната ни доза вдъхновение. Те ни напомниха, че често възприемаме децата като задължение. Ежедневието ни с тях прескача от „трябва“ на „трябва“, забравяйки просто да се наслаждаваме на времето заедно. Често в динамиката на дните за дълго забравяме, че това време е кратко и докато се усетим, вчерашното бебе е днешен тийнейджър на прага на собствения си път.

Така с две вече пораснали момчета (на 9 и 11 години), 36-годишната Катерина решава да се върне към майчинството. Не без колебания и не без притеснения, решението дошло за два месеца. Радостта от новината, че очакват момиченце, надделяла над притесненията за предстоящото майчинство с намалени доходи и увеличени отговорности. „В крайна сметка семейството е най-ценното нещо. Пари се печелят, времето, което имаш е ограничено.“, твърдо убедена е Катя.

Да имат трето дете далеч не е единствената смела крачка на Терзиеви. Преди седем години семейството оставило всичко познато и заминало за Германия. С едно малко дете и с бебе започнали живота си от начало. Започнали да учат език и да дипломират знанията си, за да работят. Катя изкарала курс и осъществила мечтата си да се сертифицира като фитнес треньор. И тъкмо когато уредили живота си на новото място, решили, че ще се приберат обратно в България. И ще започнат отново на чисто, но близо до семействата и близките си хора. И го реализирали преди само два месеца. Защото времето далеч от семейството, е изгубено време. И защото е важно първата глътка въздух на малката Далия да се случи на родна почва.

Пожелаваме им здраве! Сигурни сме, че Далия ще бъде една истинска принцеса в мъжкото царство. Благодарим, че ни напомнихте отново, че децата са единственото истинско богатство, а семейството - най-силната опора!

Източник и снимка: Facebook АГ Селена