В Международния ден на детето фондация “За Нашите Деца” стартира пилотното издание на кампания под надслов “Оборище дарява”, която обединява 28 социално отговорни обекти в района на Докторски паметник в София.

Веско Ешкенази споделя, че е присъствал на раждането на своята дъщеричка

Участниците в кампанията - заведения, магазини, галерии, ще дарят част от своята печалба в подкрепа на каузата на фондацията през целия месец юни. Благодарение на общността специалистите на организацията ще успеят да бъдат до над 2 500 деца от 0-7 години и техните родители до края на 2023 г. и да им предоставят палитра от услуги в двата Комплекса за ранно детско развитие.

Певицата Преслава Мръвкова: 6 месеца след първото ни момиче решихме да опитаме за второ дете

"Оборище дарява” ще предложи за всекиго по нещо - от фантастична храна до прекрасни арт материали с кауза, а българската IT компания SiteGround ще удвои първите събрани 2500 лв. Отвъд закупуването на продуктите, всеки би могъл да подкрепи инициативата и чрез платформата за дарения на фондацията.

Вдъхновяващата визия на кампанията е дело на Нанда Ментешева - художник-пътешественик, която прегърна каузата на “За Нашите Деца”. Зад “Оборище дарява” застават и редица популярни лица като Йоанна Темелкова, Славена Вътова, Мона Гочева, Мариана Станчева, Елица Бехар.