Днес излиза първият епизод от съвместната видеопоредица „Моето бебе расте“ 

София, 01.06.2023 г. – Kaufland България и Българската педиатрична асоциация (БПА) ще отбележат заедно днешния Ден на детето със старт на партньорска инициатива - съвместна видеопоредица „Моето бебе расте“, посветена на грижата за най-малките през първата им година.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Поредицата включва 12 епизода. Всеки от тях разказва за най-важното в грижата за бебето през всеки месец от първата му година – за неговото здраве и профилактика, хранене и хигиена, дневен режим и етапи на развитие. Информацията е представена от педиатри и специалисти по детски болести. Всеки нов епизод ще бъде публикуван в портала „Ние сме семейство“ на корпоративната страница на Kaufland България, както и на страниците на веригата в социалните мрежи.

Стартовият епизод от „Моето бебе расте“ дава полезни съвети и препоръки за първия месец на бебето – период на бурно развитие в живота на кърмачето. Педиатрите д-р Андрей Гончаров, д-р Мила Байчева и доц. Йорданка Узунова отговарят на въпросите, които най-често вълнуват родителите на новороденото - колко наддава през първия месец; с колко се покачва ръстът му; колко дълги трябва да са периодите на сън; колко често трябва да бъде къпано бебето; колко пъти на ден трябва да се храни и как да стимулираме развитието му. 

Партньорството с БПА е в контекста на политиките на Kaufland България в подкрепа на децата и семействата. Това не е първата съвместна инициатива на търговската верига и организацията. През 2021 г. компанията подкрепи създаването на филма „Детето и детската градина“.

Kaufland България е силно ангажирана с множество инициативи в полза на децата – дарителски програми, облагородяване на градската среда, образователни програми и инициативи в подкрепа на балансираното хранене и активния начин на живот. Веригата целогодишно предлага голямо разнообразие от стоки за бебета и деца със сертифицирано качество – детски храни, козметика, текстил, играчки, включително и под собствените марки Kuniboo®, bevola®, Hip & Hopps® и Kidland®. През 2022 г. Kaufland получи сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата в потвърждение на своите успешни политики в полза благосъстоянието на децата и заради подкрепящата среда, която компанията осигурява на своите служители с деца и техните семейства. 

Празник на детето в Стария град ще зарадва родители и малчугани от Пловдив

За Kaufland България:    

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.