Женското здраве изисква комплексен и индивидуализиран подход, особено в контекста на модерния начин на живот. Проучванията сочат, че около 70% от жените изпитват някакъв вид здравословен дискомфорт, свързан с храносмилането, кожата или венозното здраве, в определен момент от живота си – доста често след бременност и раждане. Затова е важно да изберем продукти, действащи комплексно, давайки пълноценна грижа отвътре-навън – ако се чувстваме и изглеждаме добре, то със сигурност сме здрави, нали?

Няколко са основните стъпки в тази посока:

1. Подкрепа за чревния микробиом и имунната система
Чревният микробиом играе централна роля в нашето общо здраве. Балансът на полезните бактерии в червата не само подпомага храносмилането, но и има пряко въздействие върху имунната система, кожата и настроението. Според изследвания, над 80% от имунната система е свързана с чревния тракт. Тук на помощ идва перфектна комбинация между постбиотик и пробиотик. Different Biotic - пробиотик, създаден с внимателно подбрани бактериални щамове, които работят за възстановяване на този деликатен баланс. Това е съвършеният избор за дамите, които търсят начин да поддържат своето здраве в дългосрочен план. Защо и какво го отличава? Два патентовани щама, като единият от -  Immuse,  е плод на японска разработка, без аналог в света. Да, впечатлени сме. Different Biotic не само помага за подобряване на храносмилането, но също така може да намали подуването и да подкрепи имунната система, което е особено важно в периоди на стрес и хормонални – бременност, раждане или менопауза.

2.    Забавяне процеса на стареене на кожата
Кожата е един от най-видимите показатели на нашето здраве и младост. С времето обаче, тя започва да губи своята еластичност и блясък, появяват се фини линии и бръчки. Статистики показват, че над 60% от жените на възраст 30+, забелязвайки промяната, започват да търсят не само решения, но и резултати. Ageless Skin (веган капсули) е продукт, създаден за нежната половина от човечеството, която иска да спре тиктакането на часовника - видимо. Звучи утопично, говорейки обаче за анти-ейдж и кожа – си е съвсем реалистично, разбира се, с правилните съмишленици. 
Защо този продукт е толкова специален? Формулата на Ageless skin е без аналог в световен мащаб. Умелото съчетаване на висококачествени съставки е вече запазена марка на компанията.


Ageless Skin комбинира мощни антиоксиданти и активни съставки, подпомагащи  регенерацията на клетките и подобряващи хидратацията. Не на последно място защитава кожата от вредното влияние на околната среда, поддържайки я здрава и свежа.

3.    Победа над разширените вени и хемородите
Разширените вени и хемороидите са често срещан проблем, който засяга много жени, особено след раждане. Проучванията показват, че до 50% от дамите развиват разширени вени или се сдобиват с хемороиди след появата на първото им дете. Тези състояния могат да причинят значителен дискомфорт и болка, да нарушат самочувствието и качеството на живот. Как можем да подобрим венозното си здраве?

На първо място с продукт, който съдържа натурални съставки, подпомагащи укрепването на венозните стени и намаляващи възпалението. Целта – освен облекчаване на болката и подуването, свързани с разширените вени и хемороидите, е и подобряване кръвообращението и предотвратяване на по-нататъшни усложнения. 
Кой може да ви помогне? Vein Care е хранителна добавка  - продуктът е изграден от 4 компонента (Конски кестен, Бодлив залист, Натокиназа, Екстракт от Азиатска центела) и мисията му е укрепването на стените на кръвоносните съдове, подобряването на кръвообращението и облекчаването на дискомфорта, свързан с венозното здраве и хемороидите.

4.    Спорт, чиста храна и много вода
Движете се! Навън и у дома. Може да бъде и лесно - добре се отразява и гимнастиката с бавно повдигане на пръстите на краката и обратно, последвана от хладка баня на прасците и стъпалата.

Вените на краката не успяват да върнат кръвта обратно към сърцето, а ходенето боси вкъщи помага при свободното движение на стъпалата и пръстите. Така се подобрява циркулацията на кръвта в краката. Освен това в стъпалото са разположени 72 хиляди нервни окончания, чувствителни като тези на пръстите на ръцете. На квадратен сантиметър в него има повече механични и топлинни рецептори от други участъци в кожата. Когато сме без обувки, активността на тези рецептори се повишава, „събуждат се" хиляди биологично активни точки.

Включвайте в менюто си храни с високо съдържание на фибри, както и боб, ленено семе, пресни плодове и зеленчуци, ръжен хляб, боровинки, кромид лук, магданоз, билкови чайове. Имайте предвид, че захарта, брашното, лютото, алкохолът и тютюнът действат изключително зле на организма и на разширените вени.
Водно царство – водата помага на вашия метаболизъм да се събуди. След отварянето на очите си сутрин, изпийте една чаша с топла вода. Да, минути по-късно  ще се почувствате с прилив на енергия. Хидратацията е сила, здраве и младост, не го забравяйте.