,,Скъпи приятели, до момента е събрана по-малко от половината сума за така необходимия нов респиратор за неонатологичното отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД - Кърджали. Нуждаем се спешно от вашата помощ, за да може недоносените бебета, които се раждат в града, да получат колкото се може по-скоро по-качествени грижи’’, обръщат се от Фондация ,,Нашите недоносени деца’’ към обществото и добрите хора.

Кампания Оборище дарява - в подкрепа на кауза, посветена на деца

Липсата на респиратор от ново поколение излага ежедневно на риск живота на най-малките и крехки бебенца и затруднява работата на медицинските специалисти, които се грижат за тях. В момента отделението разполага с много стар респиратор, който няма всички необходими решими на обдишване, които са много по-щадящи за крехките бели дробове на бебетата. Налага се мъничетата, родени с тегло под 1500 г да бъдат премествани за лечение в Пловдив - разделени от родителите си и с всички рискове, които крие транспортирането им.

Страх, молитви, надежда за чудо, а след тях - бебе в ръцете на мама

Апаратурата за недоносените бебета е скъпа, но и животоспасяваща. За закупуването на нов респиратор за отделението са нужни 41 580 лв., които се надяваме да съберем колкото се може по-скоро!

➡ Вижте кампанията на:  https://premature-bg.com/donations/neonatologichnoto-otdelenie-v-kardzhali-se-nuzhdae-ot-nov-respirator/

,,Ще ви бъдем безкрайно благодарни ако я подкрепите и споделите! Признателни сме и за всички дарения, пристигнали до момента, и вярваме, че заедно ще успеем и в тази наша мисия за по-добри грижи за недоносените бебета в България’’, пишат още във Фейсбук от Фондацията.