Неонатологичното отделение в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч вече разполага с термолегло с фотолампа, перфузори, пулсоксиметър, ларингоскоп, веноскоп за недоносени бебета и кислородни палатки. Всичко това отделението получи като дарение от писателката Десислава Николова и нейната фондация „Кажи здравей на здравето“. Стойността на апаратурата за отделението е 9 800 лева, а средствата са и от млади семейства, събрани на техните сватбени тържества.

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

От пет години авторката се е посветила на благотворителна дейност, като закупува апаратура за неонатологични отделения в страната. Лечебното заведение е единадесетата българска болница, която ще получи важна апаратура, благодарение на усилията на младата писателка. Нейният проект „Подари щастие“ се финансира от продажбата на авторксата ѝ книга „Щастлива и красива бременност като моята“. Парите отиват изцяло за закупуване на кувьози и апаратура за недоносените бебета. 

„От 37 години работя в това отделение и много рядко са тези хубави моменти. Дарението, което ще получим от млади хора, е изключително ценно за нас. Получаваме неща, които досега не сме и мечтали да ги имаме“, заяви д-р Петя Станчева, началник на Отделението по неонатология. Тя изрази благодарността си към дарителите и добави, че съвременната апаратура ще бъде от изключително голяма помощ за медиците, повечето от които са възрастни хора.

Неонатологията в УМБАЛ-Пловдив получи дарение

По думите ѝ лечебните заведения имат остра нужда и недостиг на средства, медикаменти, консумативи. „Даваме любов, всеотдайност, труд, но ни е необходима техника за работа с най-малките бебенца. Изключително сме щастливи за това дарение, което ще получим. Радвам се, че се дава равен шанс на нашите дечица, родени в ловешката болница, да получават всичките качествени грижи, както в най-големите клиники в България“, каза още д-р Станчева.

Източник и снимки: https://lovechtoday.eu/