Ритуалната зала в родилното отделение на смолянската болница е преобразена и освежена, с което незабравимият миг за родителите от изписването на бебето им ще стане още по-хубав.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Колективът на неонатологично отделение при МБАЛ-Смолян с началник д-р Юлия Кисимова изказва най-сърдечни благодарности на Радка Хронева-Манджукова за прекрасната визия, предадена от нея на ритуалната зала.

„Родилното отделение желае от сърце на нея и прекрасното ѝ семейството здраве, благоденствие и успех. А ние бихме били щастливи да изписваме повече бебенца, родени в нашия град”, споделиха от Неонатологично отделение.

Припомняме, че през 2022 година в областната болница са се родили 300 бебета, а през 2021 година са проплакали 376. В тенденцията на имената има разлики от предходни периоди. Докато преди родителите наименуваха бебетата си Никола, Александър, Александра, Елена, сега предпочтани имена са Божидар, Калоян, Никол, Ния.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Младите семейства от региона продължават да залагат и на традиционните български имена – Димитър, Георги, Мария, посочиха от бебешкото отделение. Има и бебета с уникални имена – Илайда, както и наименувани на герои от популярните сериали.

Източник и снимки: https://www.actualno.com/