8-годишната Деница Иванова от Велико Търново дари косата си, за да бъде изработена перука за дете в нужда. Момиченцето прави този благороден жест за втори път.

Мирослава Петкова - фризьорът на Дени, сподели за постъпката ѝ в социалните мрежи. Тя от години взема участие в инициативите за даряване на коси за изработването на перуки за онкоболни хора.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

В началото на 2021-ва година Деница дарява косата си за първи път, подкрепена от своята майка - Йорданка Иванова. Тя дарява 30 см. от косата си, като още тогава споделя, че ще го направи отново. Така преди броени дни Дени отново влиза във фризьорския салон и сама споделя, че иска да дари косата си. Не се колебае нито за миг, въпреки че като всяка малка дама харесва дългите си коси. 

2-годишният Цеци се нуждае от помощ, за да живее нормално

"Щастлива съм, защото знам, че така помагам на дете. Малко ми се странно, че сега съм с къса коса, но се чувствам добре и много харесвам новата си прическа." - споделя Дени.

Детските коси се използват само за направата на детски перуки. Всеки желаещ може да дари своята коса в най-близкия фризьорски салон, който участва в инициативата или директно ТУК. На сайта може да намерите и цялата информация относно процеса по даряване на коса.  

Източник и снимки: https://uspelite.bg/