„Здравейте!

Всяка двойка иска да изпита „чудото на живота“, да стане родител, да усети щастието на бременността, но по една или друга причина се сблъскваме с различни трудности в желанието си да имаме дете...

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

 

Дори с перото на най – добрите писатели е трудно това чувство да бъде пресъздадено или написано в кратък текст с няколко думи.

Казвам се Десислава, а съпругът ми Антон.

В началото всичко беше страхотно като във филм… щастие, любов, красиви емоции и върховното чувство, което изпитват двойките след като се съберат, но се сблъскахме с проблема след многобройните опити да станем родители, уви неуспешно.

Актрисата Джулия Бочева стана майка на момиченце

Тръгнах по лекари, изследвания, обиколих повечето болници в София търсейки какво не ми е наред. След доста лутане, проблеми, изследвания и тичане, заключението на един доктор в Майчин дом беше, че трябва да си направим „инвитро бебе”.

Започнаха моите мъки и разочарования, нерви, копнежи и надежди… Финално два опита в една клиника, после още два в друга.

Само аз си знам през какво преминах и какво преживях. Седмици и месеци на така чакания резултат за нас, време на търпение, лишения, болки и неволи, пункции, чакане и страдания по кабинетите, но с една едничка цел – имахме планове, мислехме си за деца на цената на всичко, тайничко се надявахме, че след толкова нерви ще стигнем до целта.

Антон опитваше всичко, за да се разсмея и да не се ядосвам, а аз изпадах в депресия. Накратко казано, минахме пред „Ада”.

С изчерпан яйчников резерв съм и това по думите на моята лекарка налага да се включим в донорска програма за яйцеклетки след всички неуспешни опити и некачествени мои яйцеклетки."

И в този момент, без да губи нито за миг вяра, семейството се обръща за помощ към "Програма Темпус". 

"Знам, че това което трябва да се случи – то се случва. Всяко нещо си стои в пространството и си чака времето и мястото, за да се случи!

Разменените в Шейново бебета вече са при биологичните си родители

С ваша помощ, Чудесата се сбъдват!

Сем. Тоневи." 

С тези думи завършват писмото си Деси и Антон.

 „Програма Темпус“ помага на семейството със средства за инвитро процедура. Появява се и жена, готова да дари яйцеклетки. 

И резултатът е налице - днес мечтата за дете е жива. Това начуихме от фейсбук страницата на  Донорството е живот / Майки за донорството. Ето какво написаха те: 

"Случи се! 

Стъпка по стъпка първо с финансовата помощ на програмата ни “Темпус”, после с помощта на една от вълшебните жени донори в “Майки за донорството”, д-р Персенска и екипа на Надежда, днес съобщаваме, че: 

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Очакваме БЕБЕ! 

Честито на Деси и Антон! 

С вашата силна вяра продължавайте напред в раждането и отглеждането на сбъднатат мечта! Радвайте се с нас, приятели на каузата! Това е нейният смисъл!"
 
enlightenedПовече информация за Програмата и как се участва в нея прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/tempus/

Източник и снимки: FB Донорството е живот / Майки за донорството