Девет бебета се очаква да се родят през следващите месеци в резултат на Програмата на Столична община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

yesМария е 31-ото бебе,  което се роди с помощта на инвитро програмата на Столична община

Първото от тях трябва да се роди в началото на месец декември и ще е момче. Това съобщи зам.-кметът на София по направление "Финанси и здравеопазване" Дончо Барбалов.

Програмата е създадена през 2015 г. съвместно с Фондация „Майки за донорството“ и оттогава всяка година СО отпуска по 70 000 лв. от своя бюджет за нейното изпълнение. 31 деца са родени до момента в резултат на инициативата.

След последните изменения в Правилника ѝ от тази година, Столична община вече финансира до два опита на семейство за инвитро процедура с донорски яйцеклетки. Стойността на финансираните процедури и изследвания за всеки опит е до 3620 лв.

yesБебе се роди с размерите на тримесечно

От днес до Рождество партньорите на общината от Фондация "Майки за донорството" подаряват преглед при репродуктивен специалист от МБАЛ "Надежда". За безплатен час пишете до “Майки за донорството” на имейл: [email protected]. В писмото си споделете при кой специалист желаете безплатен преглед и оставете телефон за контакт с вас.

enlightenedПовече за програмата научете тук: https://www.sofia.bg/programms-invitro

Източник: https://stolica.bg/