На 5 ноември отново под един покрив събрахме родители и специалисти. Бяхме заедно, говорихме си по важни теми, присъствахме на практически урок и споделихме опит, усмивки и емоции. На всички замесени - благодарим. 

РАЗГЛЕДАЙ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ТУК

На фокус бе кърменето. А на гости, за да внесе яснота по темата - както на практика, така и на теория, бе Мария Евгениева, акушерка и консултант по кърмене. Тя не пристигна сама, а имаше подкрепление - компания ѝ правеха няколко бебета - кукли, а също и платнени зърна. С тяхна помощ Мария детайлно представи на бъдещите и настоящи родители как се случва кърменето - от А до Я. 

Разбрахме защо то е най-добрият старт, каква защита дава, как да осигурим достатъчно кърма, как да постигнем правилно засукване и още и още... Акцент поставихме на всичко важно, не пропуснахме да отговорим на всеки зададен въпрос. 

Обърнахме внимание и на контакта кожа до кожа. Оказа се, че той има ключова роля. По думите на Мария Евгениевастимулира производството и слизането на кърма, намалява нивата на стресовите хормони, стабилизира сърдечната дейност

Къпане и хигиена на бебето - практически урок на живо с Мария Евгениева, акушерка

Мария отговори и на така важния въпрос: enlightened"Как да кърмим?"  Минахме през всички пози: кръстосана люлка, близнаци, позиция люлка, легнала позиция. Видяхме кое, как и кога се случва и се убедихме, че засукването е мисия възможна.

Освен за кърмене, говорихме си още и за бебешка козметика. Велина Метева ни разказа подробно за какво е важно да внимаваме при избора ѝ, разбрахме за кои съставки трябва да сме особено наблюдателни и се уверихме в предимствата на Water Wipes. Бебешката кожа обсъдихме подробно, правилните мокри кърпички избрахме бързо. 

Water Wipes, без съмнение, печелят нашето доверие. И как да е иначе, когато са единствените бебешки мокри кърпички само с 2 съставки. Те са подходящи за почистване на деликатната бебешка кожа от ден 1. Може да се ползват дори за преждевременно родени бебета. 

Ценни са срещите ни на живо, темите са важни, усмивките са много, а подаръците - ах, подаръците винаги са задължителна част от програмата. Благодарим ви, приятели - че споделяте времето си с нас, че ни се доверявате, че ни пускате близо до вашите тревоги.  

Не можем да пропуснем да благодарим и на Bulgaria Mall за уютната зала, в която родители и специалисти се чувстват комфортно - като у дома си. 

Интересна и полезна бе отминалата среща. Нямаме търпение и за следващата. Тя ще е скоро, много, много скоро. До нови срещи!