Все по-често ви споделяме новини за дарения. Да помагаш е признак на сила, да помагаш е смисъл, добро дело, частица надежда. Много болници в страната ни се нуждаят от нова медицинска техника. И понякога тя пристига при тях под формата на дарение. Колко е хубаво. Трябва да се говори и споделя, трябва да се знае. 

Фондация "Децата на България" направи дарение за детското отделение на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Благотворителна организация дарява мобилен рентгенов апарат, два монитора за следене на жизнени показатели, две нови инфузионни помпи и една аспирираща помпа за малките пациенти. Предстои доставка на неонатален респиратор за неонатологичното отделение.

В Крумовград бебе се ражда в линейка

Мобилният рентгенов апарат е от последен клас, изключително удобен и лек, посочват от болницата. Той ще се използва за рентгенови изследвания на неподвижни и трудно подвижни пациенти. С мониторите пък ще се следят пулса, дишането и сатурацията, а инфузионните помпи служат за дозирано вливане на лекарствени средства на болните деца.

Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров изказва сърдечна благодарност на фондацията, която от 2015 г. развива благотворителна помощ в България, за предоставената медицинска апаратура за отделението по педиатрия. 

Източник и снимка: https://bnr.bg/