Момиченце се е родило тази нощ в линейка напът за болницата в Крумовград, потвърди за БТА директорът на Центъра за спешна помощ (ЦСМП) в Кърджали д-р Атанас Митков. Той разказа, че повикването за бременна жена в село Бряговец, община Крумовград, е получено в 1,46 часа. Екип на филиала на ЦСМП се отправил към адреса, който е на близо 50 километра от Крумовград, но се пътува час заради сложния терен.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

На връщане е започнало раждането. Бебето на 32-годишната родилка е трето за жената. То е било с увита пъпна връв, но фелдшерът Фами Али, който е и председател на Комисията по здравеопазване в Крумовград, и шофьорът Павел Димитров, са се справили със ситуацията. В резултат на компетентната намеса се е родило живо и здраво момиченце, разказа още д-р Митков.

Линейка на Капачки за бъдеще помогна на поредното бебенце

Той допълни, че бебето и майката са в добро състояние, в крумовградската болница. По думите му, това е вторият за годината случай, в който жена ражда в линейка в област Кърджали. Първият е от 29 юни, когато жена от кирковското село Чорбаджийско ражда здраво момченце на път за болницата в Момчилград.

Източник: https://www.actualno.com/