Спомняте ли си историята на бебе Полина? Преди времи ви я споделихме такава, каквато я открихме - истинска, емоционална и неподправена. След сравнително спокойна бременност, Десислава Русекова е приета по спешност. Оказва се, че има преждевременно отлепена плацента в 32 г.с, изтекли околоплодни води и голямо количество кръвозагуба.

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

"Моят живот и този на бебето ми бяха застрашени."  

За щастие финалът е щастлив - двете вече се радват на първите си дни заедно. За да бъдат спасени, помагат екипите на АГО и Неонатология на МБАЛ-Пазарджик. След 27 дни в болницата малката и борбена Поли вече е при своето семейство. Изписват я от Неонатология точно на Кръстовден.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

 

В знак на благодарност Десислава Русекова решава да подари голямо пано за снимки на Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. С това дарение тя иска да изкаже отново своята най-сърдечна благодарност към екипа на отделението, който ѝ помага да роди своята втора дъщеричка Полина.

Лекари спасиха бебе, тежащо едва 540 грама

На 18 август, през нощта, Десислава и новороденото и бебе са спасени, благодарение на бързите и адекватни грижи на медиците от болницата.

„Благодаря на всички, които се грижиха за нас и ни обградиха с внимание и любов. Докато бях в отделението ми дойде идеята за този кът, където родителите да могат да се снимат при изписването на новородените им деца. Надявам се много щастливи семейства да запечатат своите щастливи моменти при това пано“, обясни Десислава Русекова.

Нейният съпруг Венелин също подкрепя идеята и лично монтира паното за снимки. А екипът на отделението благодари за специалния подарък и вече предоставя паното за снимки на всички желаещи родители

Източник: https://www.marica.bg/