Лидл България обявява началото на дългосрочна социално отговорна кампания под надслов #ХраненеСмисъл. Тя ще бъде както с информационен, така и с образователен характер, като основната цел на смарт ритейлъра е да постави основите на сериозен и систематичен разговор по темата за осъзнатото хранене, който разглежда аспекти от грижата за здравето на хората до това какво потребление е по-щадящо за планетата.  

Как да развием любопитство и интерес към храненето у малкото дете

Първата активност, част от инициативата, е провеждането на национално представително проучване, което ще изследва нагласите и навиците за хранене у нас и готовността на българите да следват модел на осъзнатата консумация на храна, която е здравословна за човека, като в същото време благоприятства опазването на природата. 

Проучването ще се осъществи в партньорство с експерти от Национална асоциация по практическа диететика и интегративна медицина (НАПДИМ), Асоциация „Родители“ и Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов“ – Варна и ще бъде реализирано от изследователската агенция Blue Point. Резултатите ще предоставят основата за разгръщане на социално отговорна комуникация и образователни активности през цялата година. 

„Ние ежедневно достигаме стотици хиляди клиенти и допринасяме с нашите многобройни продукти за тяхното хранене. Ето защо стартираме тази кампания с чувство за отговорност и грижа. За нас е важно да повдигнем обществен разговор и дискусии за осъзнатото хранене не само с обществото, но и с лидерите на мнение, експертите и институциите“, поясни Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. „Темата за осъзнатото хранене е съществена част от нашата стратегия за устойчиво развитие. От години предприемаме редица мерки, за да осигурим по-качествени, здравословни и устойчиви хранителни продукти на достъпна цена. Затова вярваме, че с Lidl ХраненетоСмисъл е лесно постижимо.“ 

Как обстановката влияе на бебето по време на хранене

Още през 2017 г. Lidl е първата търговска верига на световния пазар, която разработва цялостна стратегия за намаляване на солта, захарта, остатъчните вещества, замърсителите и добавките в асортимента от своите собствени марки (печива с по-чиста рецепта от Фурната на Lidl, Clean Label продукти, контрол на плодове и зеленчуци за над 700 остатъци от пестициди и др.). Като взима под внимание последните глобални научни изследвания на водещи експерти в областта, ритейлърът наскоро обнови своята Политика за осъзнато хранене, в която компанията си поставя още по-амбициозни цели, свързани с безопасността и качеството на своите хранителни продукти, така че да допринесе за здравето на хората с грижа към планетата. 

За Лидл България 
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 124 магазина в 54 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и като компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.