Първото издание на „Дни на донорството“ бе през месец декември 2013 г., няколко месеца след като МБАЛ „Надежда“ отвори врати. 

Тогава за първи път организирахме информационен кът и емоционални срещи между донори на яйцеклетки и сперматозоиди, нуждаещи се от донорско ин витро семейства, и  тези, които са станали родители благодарение на дарен репродуктивен материал. На срещите присъстваха любими лекари и медицински специалисти. Така в продължение на 10  години „Дни на донорството“ се превърна в чакана, желана и сбъдваща мечти ежегодна инициатива. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

До този момент Дни на донорството подари: 

  • 500 прегледа при репродуктивни специалисти
  • 24 ин витро процедури с донорска яйцеклетка
  • 15 раждания 
  • 5 бр. видеозаснемане на раждане

Подарихме още индивидуални консултации за раждане, прегледи фетална морфология, SDI тест, профилактични прегледи за рак на гърдата и още много други подаръци за донори и пациенти.

Благодарение на „Дни на донорството“ родените деца до този момент са над 300, като някои семейства се радват на двоен детски смях и дори троен!

Българската Коледа дари на МБАЛ-Ботевград нов мобилен кувьоз

Всичко това постигаме на фона на над 70 000 семейства в нашата страна, които се нуждаят от донорство, за да имат деца.

През 2023 г. инициативата „Дни на донорството“ организирана от Фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“ отново дава шанс на българските семейства да сбъднат 
мечтата си за дете. 

Каним Ви от 8-и до 15-и декември 2023 г. в централното фоайе на МБАЛ „Надежда“. Ще Ви посрещнем с информационен кът на Донорството, от който ще приветстваме всички 
желаещи да дарят репродуктивен материал като дойдат на място и се запознаят подробно с възможностите за даряване, съгласно българското законодателство.

Паралелно с това организираме и традиционният Благотворителен базар, чрез който подпомагаме обърналите се към нас семейства чрез финансова помощ за ин витро  процедури с донорски материал. 

И тази година в Дните отново организираме провеждането на Първични прегледи за двойки с неизяснени репродуктивни проблеми, които искат да имат деца и не са пациенти 
на лечебното заведение. Те ще се срещнат с част от най-добрите репродуктивни специалисти у нас, а именно: д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова. 

В помощ на 6-годишната Александра

Настоящите пациенти на репродуктивния център могат да се запишат при представител на Фондация „Майки за донорството“ от 08:00 часа на 08.12.2023 г. до 17:00 часа на 15.12.2023 г. за участие в томбола за: 

  • 3 ин витро процедури с донорска яйцеклетка
  • 2 трансфера със замразени ембриони
  • 1 раждане в МБАЛ „Надежда“
  • 1 видеозаснемане на раждане в „МБАЛ „Надежда“
  • 1 пакет Детско здраве 0-12 месеца 

Донорите на репродуктивен материал със завършени процедури през 2023 г., съпроводени от екипа на Фондация „Майки за донорството“ в МБАЛ „Надежда“, участват 
в традиционната томбола за подаръци-изненади.

Допуснати до участие в томболата ще бъдат всички желаещи, отговарящи на условията.

Да заченеш естествено на 40 след дълга борба със запушени тръби и липса на овулация

Късметлиите ще обявим след 17:30 часа на 15.12.2023 г. в сайта на Фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“, както и в дигиталните ни комуникационни канали. 

„Дни на донорството“ 2023 г. с фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ Надежда се провеждат в МБАЛ Надежда - гр. София, ул.“Блага вест“ № 3

За повече информация:
Виктория Георгиева 0888721010
Мариела Куртева 0878712128

Фондация „Майки за донорството“
https://www.maikizadonorstvo.com/