Младо семейство с две деца от Пловдив оцеля при пожар, който изпепели дома им. Родителите не могат да се справят сами с щетите и доброволци от квартала помагат в разчистването.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Огнената стихия унищожава напълно апартамента на младото семейство. Изгарят покъщнина, техника, дрехи. Родителите обаче са благодарни, че оцелява най-ценното им – двете им момиченца - на 1 и 3 годинки. 

"Аз спях тук с голямото дете, малкото дете си беше в кошарата. Имаше детско шкафче, първо то се разпалило и оттам тръгна към кошарата, а бебето вътре. Бъркам в огъня да изкарам бебето", разказва пред бТВ Александър Абанасов.

За кратко децата били пратени при роднини, но сега целият им свят се побира в хола. Майката заложила телефона си, за да боядисат донякъде опушените стени. Семейството разчита само на нейната заплата от 800 лева, а таткото гледа децата, тъй като не са приети в ясла и детска градина.

"За храна, за сметки ли, това сигурно иска 15 000 лева. Благодарна съм, за това че може би нямаме много средства, не сме богати хора. Тази любов ни сплотява цялото семейство", добави Борислава Чернева.

Дете на годинка се озова в Пирогов след падане в столичен детски център

Десетки доброволци помагат в разчистването на апартамента.

"Наистина съм трогната и безкрайно благодарна. Всеки казваше – "Аз дойдох, искам да помогна с труда си, искам да дам строителни материали“, каза Мария Тодорова, която е приятелка на семейството.

Една млада баба се нуждае от помощ, за да бъде с внучетата си

Община Пловдив осигурява временен подслон на семейството, докато тече ремонт в изгорялото жилище.

Ако можете да помогнете ето банковата сметка на пострадалото семейство:

UniCredit Bulbank

BIC UNCRBGSF

Iban сметка  BG20UNCR70001524727772

Борислава Николаева Чернева

Източник: https://www.plovdiv24.bg/