1-годишно дете беше прието в болница „Пирогов“ след като е паднало в  столична забавачка, а от персонала там не са уведомили навреме родителите, след което няколко пъти са сменили версията за случилото се.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Това твърди майката Диана Кочева пред Нова телевизия. Жената разказва, че когато е отишла да вземе дъщеричката си от детския център, е видяла синини по личицето ѝ. Възпитателката е обяснила, че момиченцето само е паднало, докато вървяло с играчка. После обаче версията се променя. Впоследствие директорката казала, че детето е паднало от кошарата за сън.

Родителите на момичето го водят по спешност в "Пирогов", но заради различните версии от детския център не могат да дадат точна информация на лекарите какво точно се е случило - нещо, което е ключово при травми на глава. Майката се обадила на директорката, която оказала съдействие и заявила, че вероятно момиченцето е пострадало непосредствено преди да бъде взето, затова родителите не са получили обаждане.

Оказало се обаче, че инцидентът се е случил час преди детето да бъде взето от забавачката. Родителите настояли за записите от камерите, в които видели, че възпитателката стои в едно помещение, а дъщеря им пада в стая с кошари.

Инцидент в детска градина - 6-годишно дете падна от втория етаж

Часове след инцидента детето започва да повръща многократно и е със съмнение за мозъчно сътресение. Към днешна дата то е добре, но родителите му не искат да си спомнят за ужаса, през който са преминали. Детският център възнамерява да търси по съдебен път правата си. Същото се заканиха и потърпевшите родители. От РЗИ подчертаха, че дейността на центъра е за почасово отглеждане на деца без хранене и спане. Обектът е регистриран на 16 октомври тази година.

Източник и снимка: https://stolica.bg/