Славка и Бранимир Михневи са приемно семейство от село Паскалево. Тя е на 64 години, а той на 70. Имат две дъщери – и двете с висше образование. Едната е дългогодишен учител в Добрич, а другата е с образование Екология и опазване на околната среда. Радват се на четирима внуци, всичките момчета. Най-големият е студент в София, а другите са ученици. Наскоро къщата на семейство Михневи за пореден път приюти нуждаещо се от грижи дете, шесто поред. За Про Нюз Добрич Славка разказва за обичта им към децата – родните и приемните, за помощта, която получават при отглеждането на настанените при нея малчугани, за контактите и прекрасните отношения с осиновителите. 

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Около 10-12 години Славка и Бранимир отсъстват от страната, работят в Гърция. „През този период внуците ни пораснаха, не можахме да изпитаме това чувство да ги отгледаме, да сме близко до тях. Когато се върнахме те вече бяха на по десетина години, не можеш да ги гушкаш, да ги милваш”, споделя жената. Още докато са в Гърция четат доста материали за приемната грижа, намират информация, клипове и в интернет. Първо говорят двамата. „Като че ли имахме потребност да дадем тази любов, тази обич като се върнем в България”.

Когато са вече в страната обсъждат намерението си да станат приемни родители с двете си дъщери. Оказва се, че докато са били в Гърция те също са говорили за това, не са знаели само как да го предложат на майка си и баща си. След това Славка и Бранимир обсъждат намерението си и с внуците си. Те са много ентусиазирани, но искат децата, които вземат у дома си баба им и дядо им, да са момченца, за да си играят заедно. Дъщерите им пък искат да са момиченца, защото нямат такива. „Но решихме – каквито са децата, такива, без значение за пол и етнос. И с общото съгласие на цялото семейство взехме решение”, разказва Славка. Подават документи, през дълъг период се провеждат проучвания и със съпруга й са утвърдени като приемно семейство. През март 2015 година са вписани в Регистъра на приемните родители.

Източник и снимка: pronewsdobrich.bg