Хиляди родители са възмутени от състоянието на педиатричните отделения в болниците в България. Липсата на удобни легла, уютна обстановка и базови удобства за придружителите на децата превръщат болничният престой в педиатрия в кошмар за повечето семейства.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Възможна ли е промяна?

Именно поради тази причина доброволците от фондация "За доброто" създават проект "Светулка", чиято основна цел е грижата за децата и комфортната и дружелюбна среда не само за техните родители, но и за персонала на болниците. Среда, която успокоява и не плаши. Диалог, в който деца-пациенти, родителите, лекарите и медиците постигат доверие и разбирателство. Това са само част от основните идеи, върху които работят доброволците на фондацията.

Отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас получи ценно дарение от младоженци

До момента фондацията може да се похвали с няколко ремонтирани отделения. Освен това - с 200 лекари и медицински сестри, обучени за ефективна комуникация с децата пациенти и техните родители и над 5000 деца, преминали през обновените отделения. 

Георги Николаев: Не съм виновен, имам малко дете и жена, те ме чакат...

Благодарение на дарители и фондации като "Америка за България" и Ротари клуб "Велико Търново", педиатричното отделение в болницата във Велико Търново ще бъде едно от отделенията, които ще получат втори шанс за живот. 

enlightened Повече за проект "Светулка" може да научите >>> ТУК