Моля да се измени мярката ми за неотклонение. Да не съм задържан, защото няма да преча на разследването по делото. Не съм виновен, искам да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и затова искам да ми се смени мярката“. Това е казал пред Окръжния съд в Стара Загора задържаният за нападението над 18-годишно момиче, което е с 400 шева, Георги Николаев, съобщават от bTV.

Mадлен Aлгафари: За агресията са виновни родителите

Това е отразено и в протокола от заседанието на съда от 5 юли, когато е взето решение той да бъде освободен. „Считам, че определението на Старозагорски районен съд, което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Г. Г., е незаконосъобразно и не следва да бъде потвърдено, тъй като от събраните по делото доказателства, в частност от изготвената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на пострадалата не е причинена средна телесна повреда, каквото е обвинението за извършено точно такова престъпление.

Да облекчите растежа на първите зъбки

Ако се касае за извършено престъпление лека телесна повреда, вероятно то би било от частен характер, поради което считам, че следва да бъде отменено определението“, заявява прокурорът.

Ограбва ли яслата част от потенциала на детето - и още полезни съвети за първите години

Aдвокатът на Георги Николаев - Валентин Димитров, също иска промяна на мярката. Той заявява, че не са изследвани много версии: "След като внимателно се анализира съдебно-медицинската експертиза, се набиват на очи наранявания, които са от вътрешната страна на лявата предмишница и левия палец на пострадалата.

Тоест, това нещо с обръсването на главата от лявата страна, сочи за възможно самонараняване. С оглед на това, че е наркозависима пострадалата - обстоятелства, които са намекнати за употребата на наркотични вещества по делото, но не са събрани доказателства в тази посока“.

Източник: darik.bg