Писмо в бутилка е рубрика, което посветихме на всички лични истории, малки и големи победи до мечтата за дете, първата среща с бебето и предизвикателсвата по пътя... Поредния емоционален разказ е тук, а ние нямаме търпение да го споделим с вас, приятно четене...

В очакване на четвърто бебе на 47 години

Казвам се Александра и вдъхновена от вашите красиви истории, реших да разкажа моята. Преди по-малко от две години със съпруга ми пожелахме да създадем и изпълним най-съкровената мечта - да имаме дете. Тогава бях на 23 години, все още студентка и  сключила брак с любимия човек.

Щастие е да видиш малката точица и да чуеш сърчицето ѝ за първи път

Опитвахме в продължение на пет месеца, но без никакъв резултат. Тъй като имаме познати с репродуктивни проблеми, решихме да се консултираме със специалист, за да може, ако съществува проблем при нас, да го открием навреме. Посетих акушер-гинеколог, обясних всичко. Жената ме прегледа и назначи изследвания, като междувременно ме посъветва да правя тестове за овулация. Послушах я и действах така, но явно при мен нещата на са "нормални", както каза тя - овулацията ми беше на 16-ти ден след края на цикъла и тук е момента да вметна, че цикълът никога не ми е бил редовен - понякога ми е подранявал, понякога ми е закъснявал, но общо взето при мен е на около 30-тия ден.

Исках да родя в държавна болница, но прекарах месеци в частна

Когато отидох да взема резултатите от едното изследване и исках да обсъдим, тя тотално беше забравила за моя случай и все пак, погледна, констатирайки, че няма как да забременея с този период на овулация...  Вие как бихте се почувствали, ако 23 години ви кажат, че няма да имате деца, без капка емпатия и емоции? Назначи ми преглед при ендокринолог все пак - мнението му беше, че не е невъзможно да зачена, но определено има проблем. Каза ми какви изследвания да си направя и ме посъветва на 3-тия ден от цикъла да пусна определени от тях.  Дотук добре, но на мен ми закъсняваше с около седмица, но всички направени тестове за бременност бяха отрицателни.

Стефани - чакана и мечтана, родена преждевременно и 29 дни отделена от мама 

Трябваше отново да се върна при гинеколожката за резултатите от друго изследване и когато ѝ казах, че ми закъснява - без преглед, без допълнително въпроси и каквото и да било, тя реши да ми изпише хапчета за предизвикване на цикъла.

Излизайки от кабинета си помислих, че можеше поне един преглед набързо да направи и след това да ми назначи, каквито и да било медикаменти. Реших да не приемам нищо и да почакам менструацията ми да се появи сама. Една седмица по-късно все още не ми идваше и дойде момента за поредния, но този път последен,  тест. Е, честно казано, ,,този последен тест'' е вече на 1 година и половина - палав, щур, див и щастлив!

Аз съм на 46 и очаквам своето първо дете

Когато разбрах, че съм бременна, се замислих дали да отида при докторката за да ми обясни как така съм бременна, като "не можех да забременя" и да я посъветвам повече никога да не бърза да изписва хапчета без преглед, но реших, че няма смисъл, че има и по-добри специалисти, че трябва да се радвам, че съм послушала вътрешния си глас и не съм избързала с ,,лечението", изписано от нея.

Д-р Чалманов: Нужни са спешни мерки за повишаване на раждаемостта

Пиша Ви, защото искам да вдъхна вяра на повече жени, че не всичко е точно това, което си мислите, не всичко, което чуете от устата на "специалист" е 100% истина. Когато ви измъчват съмнения, потърсете второ, трето, ако трябва и четвърто мнение! Понякога едни малки и на пръв поглед незначителни действия се оказват ключови за вашето бъдеще и това на децата ви.

Не знам кой го е казал, но наскоро чух следната мисъл -- ,,Бъди умен, за да са умни и децата ти!" -- много красив цитат, пълен голяма доза истина и повод за рамзисъл.