Рекордните от началото на годината 21 бебета се родиха в клиниката по акушерство и гинекология към болница „Селена“ във вчерашния ден. 10 момченца и 11 момиченца, от които двойка близнаци, проплакаха под покрива на лечебното заведение. 

БЕБЕ ИВЕЛИН – МАЛКИЯТ ГЕРОЙ С ГОЛЕМИТЕ СИЛИ

Увеличава се и броят на ражданията по естествен път. Болница „Селена“ започва кампания, целяща увеличаване процента на нормалните раждания за сметка на тези чрез цезарово сечение. Във всички развити страни това отдавна е заложено като златен стандарт. Целта на тази кампания ще бъде пациентите да бъдат коректно информирани за ползата от нормалното раждане, а лекарите да бъдат съпричастни към подкрепата на доказаното правилно естествено родоразрешение.

Сред новородените на 3 май е и Мартин. Първо детенце на колежката Радослава Стоянова. Ради е биолог в лабораторията по спермален анализ. Работи в болницата от 8 години като през това време се грижи за изследванията на репродуктивния статус на мъжете. От среща с андролозите започва и пътят на донорите на семенна течност. Онези мъже с големи сърца, готови да дадат надежда на двойка, минаваща през тежката борба за собствено дете.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

С нетърпение ще очакваме Ради да се върне в екипа. До тогава ѝ пожелаваме истински да се наслаждава на порастването на малкия Мартин.

Източник и снимка: Фейсбук УСБАЛАГ Селена