Да, бебета се раждат, а когато броят на новородените е рекорден, няма как да не бъдем щастливи. Бързаме да ви споделим последните добри новини, които стоплиха сърцата ни. 

Изклююително отпимистична тенденция се наблюдава в демографските процеси в Пловдив - в периода от април до юни са се родили рекорден брой бебета!  Според информацията на Националния център по обществено здраве и анализи за трите месеца в областта са проплакали 1 815 деца. Новородените са със 171 повече в сравнение с първото тримесечие на годината и със 71 повече от същия период на предходната година.

Oпределeте кръвната група на вашето детето, още преди то да се е родило

Припомняме, че през 2021 г. областта обърна тренда след петгодишен стабилен спад на ражданията. В пловдивските болници проплакаха 6 935 бебета - с 321 повече от родените през 2020 година. Положителната тенденция се запазва и през тази година и на практика Пловдивска област е с най-високият ръст на раждаемостта у нас.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Добрата новина е, че и на национално ниво се отчитат повече родени деца. От април до юни в България са проплакали 13 778, докато за първите три месеца на годината са били 12 393.

Най-много са бебетата в столицата - 4 187, там също се отчита ръст с 467 спрямо първото тримесечие. Във Варна, Бургас, Стара Загора и Сливен, които се нареждат след Пловдив по брой раждания, тенденцията също е положителна.

Източник: https://trafficnews.bg/