Дали сме се замисляли, сякаш има известна доза ирония - за да забременее жената, то нужно е тя да прави секс. Когато обаче това се случи и бременността е вече налице, привлекателността на бременната отстъпва място на дискомфорта, самочувствието спада и чувството, че сме секси, си отива. 

Хайде, нека бъдем честни - гърдите ви болят, коремът ви расте главоломно и косата ви заживява свой собствен живот. И въпреки че тялото ви ще мине през редица промени, все пак, начин да се чувствате добре и секси има! Какво е нужно да правите? Просто да се грижите за себе си и да си правите подарък от време на време.

Десет момента от бременността, които никога няма да забравя

Мили момичета, повярвайте - вашият партньор може да има съвсем различна представа за секси от това, което се показва в списанията и социалните мрежи. Не е задължително в неговите представи да фигурират перфектна фигура, красиви дрехи, токчета, мини поли, големи устни и изпъчени гърди, които изскачат от деколтето и не оставят място за фантазия. За един мъж секси жена може да е тази, която е непредсказуема, има спонтанни действия, притежава сила на характера и мъдрост в едно, търпелива е, искрена, почтена, честна и с достойнство. Някои мъже приемат за привлекателни жените, които държат да бъдат уважавани и обичани. Защото именно тези жени обичат и уважават себе си. Секси е ди си женствена, да си е в хармония със себе си, да си мила и да не воюваш с партньора си, секси е дори когато можеш да играеш различни роли, без обаче да се привързваш към нито една от тях. И когато ти знаеш как да бъдеш щастлива, независимо от всякакви външни фактори.

Как да се чувставш секси през бременността?

Като начало нека уточним нещо - важно е първо да се чувствате секси за себе си, а чак след това и за мъжа до вас. 

Под спортните панталони и големи ризи или блузи, носете удобно, но секси бельо. Бельото за бременни жени е създадено да се разтяга с тялото ви, като същевременно ви придава онази секси визия, на която се наслаждавате. Макар и бременна, заложете на дантелата.

Ако обичате да се снимате, може да наемете фотограф за бременни, който да ви снима в интимна обстановка. Да се чувстваш секси не означава да правиш секс. Понякога е необходимо просто да погледнете тялото си от различен ъгъл. Фотографите на бременни са обучени и знаят как да направят най-добрата снимка на вашето променящо се тяло. След като видите колко красива изглеждате, когато сте бременна, чувството на сексапил ще се върне.

Поддържайте сексуалния си живот активен. Най-лошото нещо, което можете да направите във връзката си по време на бременност, е да прекратите сексуалния си живот. Сексът е времето, когато можете да се чувствате секси, да се държите секси и да бъдете секси. Вземете си вана, облечете се в широка и прилепнала копринена или дантелена нощница и покажете на партньора си колко привлекателна сте, дори и бременна. Това определено ще се хареса на мъжа до вас. 

Вече сте мама и татко - как се променят отношенията

Въпреки че мъжете играят решаваща роля по време на бременността, жените в крайна сметка носят най-голямото бреме от всички. Носенето на дете може да бъде смесица от щастие, сърдечна болка и емоционален смут, но усещането за красота и сексапил не е нещо, което трябва да загубите заради нарастващото ви коремче. Да се чувстваш секси е част от това коя си и ако искаш да си върнеш това чувство е време да се отнасяш към себе си като към секси жената, която си.

Какво ще ти помогне да усещаш себе си като привлекателна жена? 

Всяка жена има нужда да се чувства красива, сияеща и щастлива. Мили момичета, във вас расте нов живот - какво по-красиво от това? 

Вътрешна сексуалност Важно е да носите в себе си качества като увереност, самолюбие, здравословен и умерен егоизъм, независимост, важно е да умеете да цените себе си, личното ви време, вашите вярвания, пространство, свобода и желания. Това показва смелостта да бъдеш себе си, да изразяваш себе си открито: в отношенията, в секса, в общуването с околните. Това е способността и възможността да се наслаждавате на живота, събитията, храната, музиката, секса. Тук става дума за самото състояние на „да си доволен“, да познаваш и приемаш себе си. Вътрешната сексуалност е харизмата на жената. Тя е тази, която привлича. Това е такова „вътрешно излъчване“, уникалност, аура. Това е любов към всичко, което притежаваш като умения, качества, характер, а не желание да се приспособиш към стандартите.

Външна сексуалност Например, плътни устни, красива кожа, млади подпухнали гърди, изпъкнали задни части, тънки крака, тясна талия при жените. Всичко това на ниво инстинкти сексуално привлича противоположния пол. Но, мили дами, никога външността не е в основата на привличането. То е съвкупност от не едно или две неща. 

Облекло: красиво бельо, дантела, високи токчета - всички те подчертават външната сексуалност.
Поведение: походка и жестове, глас и поглед.Естествената миризма на човек и любимият ви парфюм.

Външната сексуалност е външно възприет образ. Всичко това със сигурност е необходимо. Но само за да се представи красиво това, което е вътре. Не забравяйте, че признаците на външна сексуалност са абсолютно недостатъчни, за да бъде жената наистина съблазнителна, секси и желана

Истинската сексуалност идва отвътре. Ако вашето вътрешно състояние и усещане за себе си е изкривено от страхове, комплекси, желание да угодите на някого или нещо... Ако имате очаквания, негодувание и постоянно недоволство, това показва, че вашата личност е незряла и зависима.

Как да разгърнете вътрешната си сексуалност?

На първо място, трябва да пречистите себе си, да се освободите от рамката, обидата, страховете и нагласите, да откриете истинското си АЗ и да станете себе си.
Не преследвайте имиджа на тенденциите, не копирайте някоя, не се опитвайте да отговаряте на стандартите, не страдайте от факта, че „не сте такава“. Вместо това слушайте и изучавайте себе си, отворете се и вижте истинските си желания – сексуални, любовни, житейски, лични.

Хвалете се и обичайте себе си, с всичко, което е във вас, дори ако някой не го харесва. Умело се представете от най-добрата страна. Уверено и смело заявявайте желанията си. Ценете това, което сте създали около себе си, и искайте още повече от себе си. Тогава ще се разкрие вашата привлекателност, сексуалност, женственост!

Способността да изразявате себе си напълно, без да се лишавате, без да се жертвате, без да предавате истинските си желания, ще се прояви естествено. Това ще върне чувствеността и естествеността. В очите ви ще има специална привлекателна светлина. И тогава вече няма нужда да впечатлявате никого, да се опитвате да бъдете забелязана или да доказвате нещо. 

Оставете вътрешния си източник на сексуалност да се отприщи. Там, където има излишна важност, няма хармония и увереност. Като начало се погрижете за „прочистването“ на вашата същност от страхове, комплекси, чужди представи и правила, от негативни преживявания, очаквания и вярвания.

Криза на интимността след раждането

Необходимо е да оставите собствения си „източник на сексуалност“ да се отвори. И тогава ще се почувствате специални, уникални, ще обичате себе си във всички проявления. Необходимите естествени женски качества ще се разкрият сами – като страничен ефект от вашето освобождаване и позволяването ви да бъдете това, което сте.

Уверено разпознайте стойността си, научете се да живеете лесно и игриво, познавайте желанията и нуждите си, смело ги заявете, приемете себе си... 

Ценете свободата и дайте свобода на партньора си, не се страхувайте да загубите, не се сдържайте и уважавайте в същото време... 

Покажете всички аспекти на естествената си чувственост: нежност, мекота, гладкост, темперамент и дори агресивност. Това е истинската сексуалност.

Обичайте се и чувствайте! 

Текст: Milenita May