Медицинска сестра от Ловеч е спасила дете чрез бързата си намеса на улицата, съобщиха от общинската администрация.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Пред офис на куриерска фирма в Ловеч сестрата от детска ясла „Шарено петле“ Анелия Недева е изчаквала реда си, когато е видяла разтревожена майка да държи детето си, изпаднало изведнъж в тежко състояние. Недева се е намесила, като е направила изкуствено дишане на детето два пъти. Бързата ѝ намеса се оказва животоспасяваща, докато пристигне екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Това разказа за БТА директорът на „Шарено петле“ Румяна Железарова.

Детето, което е на година и четири месеца, веднага е било настанено в инфекциозното отделение с диагноза вирусна инфекция. Няма опасност за живота му, вече си е вкъщи.

Анелия Недева работи в детската ясла от по-малко от година, но е с 20-годишен стаж. Предстои да бъде поощрена от директора на детското заведение в следващите дни, заяви Железарова.

Бременна, пострадала от удар в Газа, роди здраво момиченце

В знак на благодарност за проявено героично действие и с пожелание да бъде все такъв човек – полезен за хората, кметът на община Ловеч Корнелия Маринова е връчила благодарствен адрес на Анелия Недева, информират от общинската администрацията.

„Интересно е, че предния ден обърках офисите и оставих ходенето за пратката за следващия ден, когато стана случката с детето. Като че ли нищо не е случайно на този свят“, разказва Анелия Недева, цитирана от пресцентъра на Общината.

Дете на 5 годинки е в болница след побой от пастрока му

На срещата при кмета са присъствали още заместник-кметът Венцислав Христов, директорът на „Шарено петле“ Румяна Железарова и Катя Колева, главен експерт "Медико-социални дейности".

Източник: https://www.24chasa.bg/