В съботният ден, 21-ви октомври бяха постави в парк "Розариум" две пейки за кърмене и повиване на бебета, по една до всяка детска площадка. Инициатор на каузата е Инър Уийл клуб Казанлък "Роза Алба".

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

"Бихме искали да изразим специални благодарности на Стойко Шутов, който сътвори тези прекрасни пейки, на Ротари Клуб Казанлък Rotary Kazanlak, които съдействаха с поставянето, на община Казанлък за предоставеното разрешение да ги поставим и на всички добри и сърцати хора и клубове, които се включиха в инициативата ни! Тези красоти нямаше да са реалност без вас! Инър Уийл Клуб Стара Загора - БЕРОЕ. Надяваме се да радват майките и децата на града ни и да се пазят и ползват с любов! ", написаха в своята официална страница във фейсбук Инър Уийл клуб Казанлък "Роза Алба".

Пейките са многофункционални – разполагат със специален обиколник, който осигурява уединение на кърмещата майка, както и обособено място за повиване и грижа на бебето.

Аз съм майка на герой - бебе Геграна избра живота

Инициативата среща голяма подкрепа сред обществото и такива пейки вече са поставени в градовете в Ямбол, Сливен, Русе и Пловдив.

Източник и снимки: https://www.kazanlak.com/