Водещата на прогнозата за времето стана мама през юни, но дните от календара летят неусетно и ето че настъпи моментът да отпразнува 40 дни на бял свят за своята рожба. Почти всяка майка очаква този специален миг с нетърпение, защото той символизира светло и изпълнено с надежда начало.

Бебе се роди с размерите на тримесечно

Припомняме, че  синоптичката и популярен модел роди момченце  — Даниел. Бебето се появи с ръст 50 см и тегло 3.400 кг. Тогава родителите благодариха на д-р Веселин Дяволов и екипа в МБАЛ „Майчин дом”. Бащата на бебето е баща е Николай Колев - футболист във „ Витоша “- Бистрица.

От снимките в Instagram профила на красивата мама виждаме колко цветен, щастлив и споделен с близки хора е бил денят на погачата - балони, подаръци, стилна торта и други сладки изкушения.

Има пренатален живот и бебето много чувствително изживява всичко

Според българските обичаи това тържество, наречено “погача” или “пити”, се извършва на или след четиридесетия ден от раждането на детето. Характерно е, че се носят подаръци и за майката – домакински уреди, съдове, дрехи. Тези, които не могат да присъстват, задължително изпращат поздравителна картичка. На 40-ия ден се отбелязва краят на периода, през който родилката и новороденото се приемат за най-застрашени във физическо и психично отношение.