Бременна жена от Бургас е загубила детето си, след като е била удряна в корема от приятеля си. Случаят е от миналата седмица. Жената е потърсила закрила в Центъра за превенция на насилието. От там отчитат ескалация на случаите на насилие над бременни жени, като само за последния месец в Бургас те са три.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Пред БНР Бургас Жени Петрова от Центъра за превенция на насилието коментира случаят със жената, загубила плода си. Тя е била бременна в четвъртия месец:

„Вследствие на физическо насилие, което е сериозно упражнено спрямо нея от нейния партньор тя принудително прави аборт по медицински причини, тъй като той я е удрял в корема и съответно плодът не е успял да се роди здрав“

Петрова уточни, че случаят е от миналия петък. Веднага са подадени документи за защита. Младата жена е настанена при свои близки. В съда в Бургас е заведено дело по Закона за домашното насилие. Чака се решение за ограничителни мерки спрямо партньора й.

Друга жена от Бургас също е потърсила помощ в Центъра през последния месец. Тя е била обект на насилие от страна на съпруга си и преди години е била настанена в Кризисния център заедно с двете си дъщери. Обект на насилие сега са дъщерите й, едната от които е бременна, разказа Жени Петрова.

Щастлива развръзка: Изписаха жива и здрава родилката и бебето с полицейския ескорт

„Вече едната ѝ дъщеря е пълнолетна и бременна. Насилието отново е от страна на съпруга на жената и баща на двете момичета. Насилието този път пряко е упражнено спрямо двете деца и едната дъщеря, която всъщност е бременна“

В Кризисния център в Бургас е настанено и друга бременна жена, отново заради упражнено насилие от партньора ѝ. 

Родители твърдят, че лекарска небрежност е причина за загубата на бебето им

Имаме ескалация на тези случаи, казват от центъра. По техни данни сигналите са повече след случая в Стара Загора. Само за последната седмица при тях са подадени 10 сигнала за насилие над жени. 

Източник: https://bnr.bg/