За даряването и неговия смисъл красиви думи споделят от II АГ Болница "Шейново". Ето какво написаха те във Фейсбук.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

"Приятели, всяко дарение, което ни предоставяте, ние приемаме с  благодарност. Първо, защото това е знак, че оценявате нашата работа и второ, защото се сдобиваме с неща, които използваме, за да подобрим още повече грижата за новородените бебенца

Затова с радост ви съобщаваме, че получихме нов ламинарен бокс. Средствата за дарението получихме от трима сърцати и благородни българи - г-н Николай Такев - баща на бебе Василий, родено при нас в края на миналата годината, г-н Иван Халачев , който не си купува подаръци за рождените си дни, а прави различни дарения, и трети човек, който предпочете анонимност.

Специално дарение за 'Майчин дом' от семейството на Митко, роден с екстремно ниско тегло

Ламинарният бокс е апарат, който осигурява постоянен по скорост и посока, чист въздушен поток в ограничено пространство и предпазва работната зона от замърсяване. Той се използва там, където е необходимо да се осигури стерилност на продукта. Във всяко отделение по ненатология е необходимо да има такъв апарат, за да може при подготовката на парентералното хранене на недоносените бебета да се осигури стерилна и безопасна среда. Тъй като нашият беше поостарял, то ние с радост ще използваме новия подарък в грижата за прекрасните бебета, родени в болница Шейново.