Теди е с множество диагнози - ДЦП, ходроцефалия, физическо и умствено забвяне в развитието. Преди малко повече от 2 години беше започнал с помощ да прави крачки,но крачетата му имат силна спастичност в мускулите, в резултат на което ги кръстосва и това възпрепятства прохождането му. След няколко прегледа при ортопеди и рентгенови снимки се установи луксация на 2те тазобедрени стави. Насочиха ни за лечение в чужбина. Свързахме се с болница "Шпайзинг" във Виена и след преглед, потвърждаващ състоянието му, насрочиха дата за операция - 17.01.2023 година

Да помогнем на една майка да види как детето ѝ ще порасне

Опитахме първо да минем през НЗОК за частично покриване на сумата за операцията, но не бяхме одобрени. Обжалвах и отново получихме отказ за финансиране с аргумента, че операцията може да се извърши на територията на България. Проблема в случая е, че тук такава операция може да се извърши частично - сега да се оперират ставите, а след година - мускулите. По клинични показания тези операции трябва да се извършат едновременно, което може да стане най- близко в клиниката във Австрия. Ако се оперират само ставите, а мускулите останат скъсени - до следващата операция има огромна възможност ставите да са се върнали в сегашното си положение и ще бъде излишно мъчение и за Теди и за нас.

Операцията е тежка - около 6 часа, след което Теди ще бъде поставен в гипсово корито за период от 6-7 седмици, в които ние трябва да останем във Виена, защото всяка седмица ще се ходи в болницата за проследяване на възстановяването му.

В ЗДРАВЕ НА ФОКУС ГОВОРИМ ЗА:  

Всяко ходене до болницата и връщане се извършва с линейка, която по последна информация от преди 1 година е струвала 120 евро в посока. Отделно там има вариант да се наеме инвалидна количка според нуждите (да бъде легнал), с която да можем все пак да го извеждаме и навън.

КАЛКУЛАТОР ЗА ЦВЕТА НА ОЧИТЕ НА БЕБЕТО 

Сумата, която сме опоменали, че ни е нужна, е само офертата от болницата за самата операция. Всяка помощ в този момент ще ни бъде повече от безценна!

heart Който има желание и възможност, може да помогне тук: https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-tedi-da-prohodi 

enlightened Още начини за дарение: 

  • Дарителска сметка: BG62FINV91501317643033: Титуляр: Теодор Стоянов Стоянов 
  • Revolut: @inapeycheva
  • PayPal: [email protected]