Защо консултант по позитивно родителство с десетки успешни само за седмица консултации за плавна адаптация в ясла и градина и репортер, който помага на родителите да се ориентират какви са им правата в яслата и градината, как да се справят с кандидатстването, да съберат документи за компенсации и други подобни трудни казуси, решават да запретнат ръкави и да създадат Наръчник за ясли и градини?

Да се подготвим за детска градина с д-р Филчев

Отговорът е да са в помощ на хилядите родители, които ежедневно се лутат и питат в майчинските групи, звънят на приятел или се надяват да разберат от приемното време на директорите отговорите на въпросите, които ги тормозят.

Затова издават, с помощта на издателство „Робертино“ „Пътеводителят на детските градини“ - първата по рода си книга в България, която е събрала в себе си всички изисквания и етапи за едно успешно кандидатстване и постъпване на вашето дете в детска ясла или градина, най-успешните съвети и стъпки за успешна емоционална подготовка и по-плавна адаптация, е вече на пазара в страната.

Д-р Георги Стаменов: Приемайте прегледа за рак на гърдата като нещо задължително

Книгата е продължение на Оммм позитивно родителство и Детските градини, които са консултирали хиляди родители през последните години как да се справят с този емоционален период както за децата, така и за родителите, и обикновено свързан с различни притеснения.

Но защо точно тази книга би решила проблема на много родители "Детето ми не се адаптира в яслата"?

Има близо десет книги за адаптация в яслата или градината и това не е случайно. Периодът е изключително много травмиращ и за родителите, и за децата. Затова в книгата има работещи и последователни съвети за справяне с трудностите около новия етап, както и тактики за справяне с нежеланието от страна на детето и дори агресивно поведение и то от сертифициран от международни институти за коучинг консултант с успешен опит в кризисни етапи от детското поведение.

Да заминеш бременна на море в Турция и да се върнеш с бебе в ръце

Като бонус в книгата има 10 карти, с които може да започнете работа по време на подготовката на детето, които показват ключови моменти в ежедневието – основен помощник за подкрепа на децата чрез ясна визуализация и представяне на предстоящото.

Но освен да намерите работещи съвети за адаптация в яслата или градината, родителите искат да знаят и отговорите на въпросите при кандидатстване, както и в последствие тръгване на градина - Как се кандидатства за детска градина? От колко години детето задължително трябва да посещава детско заведение? Какви документи се изискват? Как се кандидатства в частна градина, а какво е кооператив? И редица други въпроси, на които понякога трудно се намират отговори. Всички тях ще откриете в 92-е страници от Наръчника, благодарение на синтеза на тях от страна на Портала за родители - Детските градини.

И още много любопитна и полезна информация, като списък за шкафчето в градината, права и задължения на родителя, режим в детската градина, как да се справите с проблемно поведение и агресия в детската градина. В Наръчника ще откриете и интересни подробности, свързани с детските ясли и градини в цялата страна. Дори ще си отговорите на въпроса „Може ли да занеса шоколадова торта в яслата“.