3-годишно дете от Врачанско има нужда от нашата помощ, за да може да проходи и да води нормален живот. Тихомир от село Михайлово, община Хайредин, е с детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. За рехабилитацията му са нужни около 1 500 лева на месец в продължение на години, което е непосилно за семейството на детенцето. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Майката Емилия разказа, че преди години направила спонтанен аборт. След това забременяла отново и всичко вървяло добре, но родила преждевременно, в 30-а гестационна седмица. Бебчето било поставено в кувьоз, преливали му кръв и му правили различни процедури и в крайна сметка било спасено. 

Тихомир е вече на 3 годинки, но премеждията му не спират. Наскоро бил диагностициран с ДЦП и вътрешна хидроцефалия. Състоянието му не позволява той да се развива нормално и е нужна системна грижа в Специализираната болница за рехабилитация на детска церебрална парализа в София. Здравната каса обаче поема едва 3 процедури, семейството трябва да доплати още 4, общият брой на необходимите процедури е 7. 

С помощта на рехабилитацията, Тихомир ще може да проходи и да води нормален живот. Майката на момчето е решена на всичко, за да помогне на детенцето си. Тя се обръща към всички хора с големи сърца – да подадат ръка, за да може да подобри състоянието на сина си. 

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да дари средства на следната банкова сметка: BG58STSA93000027638420, с титуляр Емилия Николаева Павлова. 

Източник и снимки: https://www.bulnews.bg/