За да ни има, за да се раждат деца трябва и държавата да бъде активна по отношение на демографската политика. Добър пример ни дават от Община Стара Загора, където двойките с репродуктивни проблеми ще бъдат подкрепени 3000 лева. От тази година сумата се увеличава с 50% - това съобщи в здравното предаване "Часът на Хипократ" общинският съветник от Комисията по здравеопазване в Общинския съвет д-р Георги Господинов.

ВАЖНО! На 9 май в Община Стара Загора започна приемът на документи за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция на семейства и двойки във фактическо съжителство и жени без партньор с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Стара Загора. Входирането в администрацията на нужната документация може да се прави всеки работен ден от 9:00 часа до 12:30 часа. Крайният срок е до 12:30 часа на 17 юни.

Финансовото подпомагане се предоставя съгласно Правилника - един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Източник: БНР

 

Следете нашите новини и интересни истории на страницата ни във Фейсбук

Гледайте полезни лекции за родители в Yоu Tube канала ни

Не пропускайте новия ни брой на списание "9 месеца"