Изключително сложната оперативна интервенция е извършена под ръководството на д-р Илия Амалиев, в екип с д-р Георги Амалиев, д-р Спасов, д-р Джалов и д-р Велева.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Отстранената солидна туморна формация е заемала цялата коремна кухина на жената и е тежала 15 килограма. Ретроперитониално разположеният тумор с размери 50 на 50 см е бил с много сраствания, стигащ до черния дроб и избутващ пикочния мехур. Въвлечени са били матка, яйчници, уретер, тънкочревни и дебелочревни бримки и пикочен мехур. Екипът от специалисти е извършил радикална хистеректомия, при която са премахнати всички засегнати области.

Лекари спасиха бебе, тежащо едва 540 грама

Пациентката е 49-годишна жена, която в продължение на 4-5 години е забелязвала постепенното нарастване на корема си. Споделя, че страхът я възпрял да потърси лекарска помощ толкова дълго време. Още повече, че не е имала никакъв физически дискомфорт. Допреди 2 години, когато започнала да губи тегло и това я накарало да се обърне към лекуващия си лекар, който я насочил към специалист. В момента, в който посетила кабинета на д-р Амалиев, пациентката е била изключително слаба и с огромен корем, заради образуванието. Д-р Амалиев споделя, че в дългогодишната си практика се е сблъсквал с подобни случаи, но е категоричен, че се срещат изключително рядко.

Бременна жена със сърдечна малформация роди здраво бебе

Сега, броени дни след операцията, тя е в стабилно общо състояние и разказва, че се чувства много по-добре и може да се движи самостоятелно. Осъзнава грешката, която е направила като не се е обърнала по-рано към лекар и съветва всички да не отлагат профилактичните прегледи при специалист.