На 18 октомври в МБАЛ Надежда се проведе тържественото освещаване на отделение „Неонатология“, с което бе отпразнуван новия му облик и обновено оборудване.

Ето и какво споделят от болницата. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

В стремежа си да предложим още по-добра високоспециализирана медицинска грижа на най-малките пациенти на „Надежда“ – новородените, ние направихме допълнителни технологични нововъведения, подновихме материалната база, сдобихме се с нова високотехнологична апаратура. С обновяването на отделението постигнахме:

Химиотерапия, бременност и бебе Бориса - история за надеждата и победата

  • Най-висока степен на микробиологична изрядност;
  • Обезпеченост с апаратура, която улеснява екипа в работата му и гарантира високотехнологична медицинска грижа за новородените;
  • Усещане за комфорт и уют като във Вашия дом, който за новородените е от изключително значение, за да се адаптират плавно в първите дни от живота си;
  • Медицинска грижа без компромиси в името на нашето Утре – децата на България.

В днешния ден екипът на отделението получи неочаквана изненада – специален гост на освещаването беше малката Юлия. Тя се роди в „Надежда“ през 2018 г. едва в 25-а гестационна седмица с тегло само 700 грама, но се бори упорито и след четири месеца, прекарани под грижите на екипа неонатолози и акушерки в отделението, се прибра вкъщи. Днес заедно със своята майка Елена тя поднесе кошница с цветя на ръководителя на отделението – д-р Детелина Стоичкова, и изрази общата ни благодарност към професионализма на екипа, който работи там.

Отделението по Неонатология съществува от самото създаване на болницата и вече почти 10 години под ръководството на д-р Детелина Стоичкова посреща новия живот в „Надежда“ – с много отдаденост и любов! Разполага с най-високото – III ниво на компетентност, което означава, че притежава необходимата професионална експертиза и оборудване да се грижи медицински за преждевременно родените деца, без да е необходимо да се  пренасочват за хоспитализация в друго болнично заведение.

Д-р Георги Стаменов, Радостина и малкият Георги - победители след тежка бременност

Пожелаваме на екипа на отделението да посреща и занапред със същата позитивна енергия, професионализъм и отдаденост своите малки пациенти и да ги съпровожда с много любов в първите дни от живота им.

Скъпи колеги, бъдете здрави и много щастливи!

Източник и снимки: https://nadezhdahospital.com/