Майка и бебето ѝ са спасени със сложна операция в плевенската УМБАЛ "Света Марина". Това съобщи Велина Дукова от пресцентъра на лечебното заведение.

32-годишната жена е била с рак на шийката на матката, когато разбира че е бременна. Тогава случаят ѝ е поет от лекарите в УМБАЛ "Света Марина – Плевен". 

"Жената решава да износи детето, въпреки рисковете. С помощта на акад. д-р Григор Горчев, доц. д-р Надежда Хинкова и д-р Пепо Партенов тя преминава успешно високорисковата бременност, докато дойде момент, подходящ за раждане", добави Дукова.

ВИЖ ОЩЕ: СПАСИХА БРЕМЕННА ЖЕНА С УНИКАЛНА ОПЕРАЦИЯ 

Екипът на акад. Горчев извършва сложна хирургическа операция на два етапа, в която първо се ражда момченцето, а след това туморът на жената е отстранен. Детето и майката са добре.

"Тези случаи са много тежки, тъй като туморът носи сериозни рискове от кървене по време на бременността и операцията. Предизвикателство е да опазиш такава бременност до момента, в който бебето е готово да се роди. Щастливи сме, че два живота бяха спасени. За нас като лекари по-голямо удовлетворение няма", коментира акад. д-р Григор Горчев.  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

"Това е поредният сложен случай, който специалистите от УМБАЛ "Света Марина – Плевен" приключват успешно.

Поздравяваме лекарите за отлично свършената работа, а на майката и бебето пожелаваме здраве, спокойствие и радостни мигове. Силата им за живот и борбеността, която носят в себе си, са изключителни. 

Източник: https://bta.bg/