Здравейте, мили хора!

Ще ви разкажа накратко нашата история. Термина ми беше на 25.02.2023г., Боянислава се ражда по-рано по естествен път в 37-ма г.с., поради спонтанно започнала родова дейност на 06.02.2023г. 

Слави и неговата битка за живот

На 07.02.2023г. имах уговорен час с моята акушерка за тонове в болницата УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД , гр. Стара Загора. Тъй като не можах да отида на тонове на 06.02.2023г, сутринта в 6:30 получавам кървене и болки в корема, звъня на лекарката да ѝ кажа и тя ми казва да отида по най-бързия начин в болницата.

Прегледаме с ехограф и ми каза, че детето е добре и не е оплетено в пъпната си връв, но съм с 9,5см разкритие. В 10:07 минути Боянислава се роди и ми казаха след десетина минути, че има проблем с дясната ръчичка. Държаха ме 7 дена по клинична пътека в болницата, абсолютно нищо не ѝ направиха. Детските педиатъри в болницата през тези 7 дни ми казаха, че на детето му е пукната или счупена костицата. Изписаха ни от болницата на 11.02.2023г.

На 13.02.2023г. личният лекар, детски педиатър Д-р Соня Кайрякова, дойде вкъщи на визитация. Прегледа я и я преслуша, каза всичко е наред и ѝ дадох епикризата от болницата. На 24.02.2023г. ми даде направление за специалист по детска неврология. Абсолютно нищо нямаше на прегледа, поопипа я по рамената и каза: или е счупена или пукната костицата при самото раждане. Даде ни направление за ,,Кинези 2" рехабилитация и здраве. Към този център имахме 10 процедури по 30 минути, като ѝ правеха само леки масажи на дясната ръчичка. 

От моя близка разбрах за център ,,Kinesio life" гр. Стара Загора. Веднага си записахме час и започнахме раздвижвания. Рехабилитаторът ни Юмер ни помогна да направим запитване в турска болница. Оттам ни казаха, че е нужно да се направят изследвания и ЯМР на стойност 1500€. За съжаление на този етап нямахме тази финансова възможност.

Млад татко на 5-годишно момченце се нуждае от помощ

Едва на скоро на 11.01.24г. успяхме да съберем средствата и да заминем за Турция. На следващия ден направихме и изследванията. От тях стана ясно, че Боянислава има 3 скъсани нерва и 2 прекъснати възела и е трябвало да се направи операция от 3 до максимум 6 месеца. С така стеклите се обстоятелства и липса на внимание, даже не успяхме да подготвим документи за Телк.

Единствената ни надежда е в болницата в Турция. Затова се обръщаме към ВАС мили дарители, помогнете ни да съберем необходимата сума за операцията на нашето дете.

heart Можете да подкрепите бебе Боянислава >>> ТУК