Здравейте, скъпи дарители. 

Казвам се Станислава и съм болна от МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА - МС.

Костадин, едва 20-годишен, се нуждае от помощ

Всичко започна в периода 2004-2006 година, когато загубих двама много близки за мен хора - моя баща и сина ми. Болката беше огромна.

Няколко месеца след това получих силен световъртеж, който ме остави на легло повече от седмица. Лекарите го отдадоха на преживяното от мен и ми предписаха успокоителни. Върнах се на работа, за да не мисля постоянно за болката си. Следващ удар за мен беше неуспешна бременност, но през 2009 год. се роди моята дъщеря Емилия.

Поредно обучение за нов метод на Цезарово сечение се проведе в болница Шейново

Бях най-щастливият човек. И така покрай грижите за детето, семейството, работата, не обръщах внимание на дребните неразположения, докато една сутрин се опитах да се затичам да хвана автобуса и установих, че не мога.

Посетих отново лекар, назначи ми ЯМР и чух диагнозата -  "множествена склероза" с много лезии в главен и гръбначен мозък. Светът ми се срина за втори път.  Започнах лечение с медикаменти, смених няколко, но бавно се влошавах. Напуснах работа си като медицинска сестра, защото не издържах физически, започнах да се движа все по-трудно. С помощта на бастун изминавах по-малки разстояния, с чести спирания.

В подкрепа на бебе Боянислава

Оттук нататък нямам много варианти за лечение с медикаменти, за това започнах да търся алтернатива.

Лечението, което се надявам да спре болестта, се нарича HSCT и представлява вливане на стволови клетки, след като е унищожена имунната система чрез силна химиотерапия. Целта е да се изгради нова, здрава имунна система, която да не атакува тяло ми.

enlightened Можете да помогнете на Станислава >>> ТУК