Ти се роди и ме погледна с най-милите очи на света, показа ми, че мога да обичам по друг начин. Не съм и сънувала мащаба и красотата на любовта, която ти - мое прекрасно бебе, ми дари с появата си на този свят. Започвам деня с усмивка, а ти заемаш всяко кътче на мислите и сърцето ми - благодаря на Бог, че те има, че се сбъдна, че се случи. Искрата на родителството гори в нас, води ни през трудните моменти и ни показва пътя към правилните решения.

Смисълът на семейството е по-силно изразен от всякога - вече знаем - ти си съвършено, нежно, деликатно и чудесно творение. С умиление си припомням онзи миг с положителния тест за бременност, след това затаварям очи и пред мен се разкрива невероятната картина при доктора, когато за първи път чух сърчицето ти да тупти с ритъма на живота. Месеци след това ти вече танцуваше в утробата ми и енергично махаше с ръчички, докато ехографът се опитваше да уловия движенията ти.

Ароматът ти е специфичен - ах, това ухание на чистота и невинност се е запечатало в душата ми. Ти, мило дете, ми носиш щрихите на бъдещето и изграждаш в мен смелост, сила, вяра, надежда и отдаденост. Колко е брилянтно същестуването ти - обожавам малкото ти носле и сладките ти пръстчета - и не, не искам да ги "изям", а да ги целувам безкрайно.

Моят свят, моето Всичко - така те определям, макар тази реплика да е до болка клиширана, скучна и изтъркана, в нея се съдържа цялата истина на майчината ми натура. Не се гордея, а се смирявам, защото те получих даром. 

И ето ни сега - ти гукаш, аз говоря. Драго ми е, светло ми е, пълно ми е. И утре ще плуваме в своите розови милувки, ще се наслаждаваме дори на досадните задължения, защото сме заедно и именно това има значение.

Обичам те.