Сухият склап лесно може да бъде объркан с пърхот - това обаче са две различни състояния, изискващи индивидуален подход. В настоящата статия ще обърнем специално внимание на лющенето и сърбежът, които не са причинени от пърхот и гъбички.

Без съмнение за сухия скалп се говори значително по-рядко, затова и първата ни реакция, усещайки симптоми и виждайки проявлението им, е да обявим война на "грешния враг".

Жените приемат особено драматично подобна изненада - повечето дами смятат, че венецът на красотата е скрит на първо място там - в съвършената, гъста, здрава, лъскава коса. Ние отлично разбираме (и познаваме от първо лице) тези емоции, затова сме подготвили Спасителен План. 

 
Каква е причината за сухия скалп?
Скалпът ви е жаден, нуждае се от хидратация и това е неговият начин да поиска помощ. Разбира се, няма как да има само един фактор, отговорен за неприятното състояние. Към причинителите спадат неправилната грижа, студеното време, твърде сухият въздух и диагнозата "контактен дерамтит". Последното впрочем донякъде е свързано с козметичния ритуал, посветен на кожата на главата и косата.

Крушката си има опашка
Замислете се - ако скалпът ви е сух, дали не може да се каже същото и за кожата на лицето/тялото? В този случай ще се наложи да подберете специфична грижа.

А какво да мислим за бебешките крусти, намиращи се по окосмената част на скалпа - голямата фонтанела (млечни корички)?
Да, двете състояния имат общи черти, както и общо решение. Важно е да се погрижим за премахването им, макар да се смятат за безобидни, понякога отнема дълго време, докато изчезнат напълно.

Как да се справим със сухата кожа на скалпа?
Лесният отговор е - с песен по душа, а по-конкретният - със Sensibel Dr.Theiss Нахткерцен шампоан. В негово лице ще откриете специална грижа за суха, люспеста и проблемна кожа на главата, той ще се превърне и в съюзник срещу невродермит. Подходящ е за всички у дома - от най-малкия, до най-големия. Нежен, деликатен, с успокояващо раздразнения скалп действие. Съдържа масло от Нахткерцен - вечерна иглика (за което имаме смелостта да твърдим, че притежава вълшебни свойства) и пантенол.

Разгледайте цялата серия продукти Sensibel Нахткерцен и изберете своите фаворити - само сега ви очакват -20% на избрани продукти