Атопичният дерматит е често срещано заболяване на кожата при бебетата. Освен дискомфорт на детето, проблемът създава и сериозни тревоги на родителите. За щастие, имахме възможност да бъдем полезни на всички майки и татковци, благодарение на проф. д-р Здравка Демерджиева, дерматолог. Тя гостува в нашето студио и обърна специално внимание дори на най-дребните детайли, свързани с това състояние.

Абонирайте се за YouTube канала на списание „9 месеца“, за да научавате първи кои са новите лекции

Като специалист с дългогодишен опит, д-р проф. Демерджиева отлично познава добрите практики и умело насочи родителите към отговорите на въпросите, които всички те си задават непрестанно, сблъсквайки се с подобен казус. Напомняме, че преди да потърсите информация от онлайн форуми, е важно да чуете мнението на лекар.

С добро настроение, чудесен подход и професионализъм успяхме да разбием митовете, циркулиращи в онлайн пространството относно атопичния дерматит.  

- Какво представлява атопичната екзема и кои са предразполагащите фактори за появата ѝ?

- Как протича лечението, съществува ли превенция, какво трябва да знаем за хигиената.

- Обърнахме специално внимание на влиянието на слънцето, обсъдихме и климатолечението.


Предаването се излъчи с подкрепата на A-DERMA. Повече за серията им, която идва на помощ на сухата, раздразнена и зачервена кожа, научете оттук: EXOMEGA Control

Ако сте пропуснали да гледате цялото предаването, можете да го направите още сега: