Лятото е тук, а с него и времето за почивки. Ако ще пътувате с бебе, то приключението, което ви предстои, ще бъде голямо. Съвети няма да са ви излишни, затова идваме на помощ.

Скоро, на гости при нас, бе Теодора Артинова, старша акушерка на Родилна зала, ПСАГБАЛ “Св. София”. Поканихме я, за да разберем повече относно храненето на новороденото с Tommee Tippee, а също и за да поговорим подробно за всичко онова, което е нужно да знаем, ако ни предстои да заведем бебето на почивка. 

Разговорът ни бе интересен, Теди ни сподели много ценни съвети, подготви ни за предстоящата ни ваканция и ни накара да се замислим за някои дребни детайли около нея, които обаче, са много ключови и биха допринесли значително за една хармонична семейна почивка. Кои са те? Време е да разберем. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Бебето ще пътува с кола? Честито - предизвикателството е тук! Три са важните неща, за които трябва да внимаваме, ако на малчо му предстои престой в колата. Първо е добре да не забравяме за отличителния знак на автомобила, който ще информира околните, че в него се вози бебе. Второ - столчето за детето - избрано според възрастта, поставено правилно! И трето - бъдете внимателни с климатика! "Много е важно, особено в летния период - трябва да имаме не повече от 5-7 градуса колебания в температурата, която е вътре в колата и навън." Нашият гост ни посъветва при пътуване с бебе да избираме ранните сутрешни часове на деня, така ще избегнем пускането на климатик. 

Помислете добре за багажа! Играчките са особено важни и задължителни. "Бебето или детето ще попадне в една нова среда, ще бъде изведено от зоната си на комфорт". Ето защо е добре да вземем любимите неща на малчо. Ключова за багажа се оказва и аптечката

По време на разговора ни разбрахме още как да адаптираме бебето към морската среда, как да се подготвим за преходи в планината и какво да правим, когато на малчо му предстои първи полет със самолет.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Теди отговори на всичките ни въпроси, подготви ни за предстоящите летни пътувания и успокои всички наши притеснения. С добре обмислен план, правилна подготовка и спокойни мисли, всяко пътуване с бебе може да се превърне във вълнуваща почивка. 

Ако сте пропуснали интересния ни разговор, можете да го чуете още сега: