Алергичните болести са едни от най-разпространените в света. Смята се, че между 10 и 20% от населението в световен мащаб страда от едно или повече алергични заболявания. Темата е важна, затова в сезона на есенните и зимни алергии избрахме да ви срещнем с  д-р Диана Христова, дм, алерголог от МЦ „Гея Мед“. От нея научихме:

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

- какво представляват алергиите;
- кои са видовете алергени;
- какво най-често причинява алергиите; 
- как да се предпазим;
- какви са вариантите за лечение и профилактика. 

Разбира се, важна част от темата са и почистващите продукти, които използваме у домаЕлица Бойчева, създател и управител на Gama Organica, ни разказа каква опасност крият те, сподели ни какво е редно да избягваме по време на бременност и при отлгеждане на малко дете, не пропусна да ни даде и безброй ключови съвети на тема чист и здравословен дом. Ето и малка част от тях:

От 1-ви януари вече е позволено баби и дядовци да излизат в майчинство

Нашето тяло е един съвършен механизъм, който винаги ни дава индикации какво е добро за него и какво не. От нас зависи просто да го слушаме. Ако по време на чистене, забележим, че кашляме или усетим, че нещо сякаш ни лепне в гърлото, получим главоболие, парене в очите, дразнене по кожата - всичко това са индикации, че продукта, който използваме, е вреден за здравето ни

За да се предпазим успешно от вредните влияния на почистващите продукти, е важно да бъдем по-осъзнати в избора си и да ги подбираме внимателно. Елица ни посъветва преди да се доверим на даден бранд, винаги с внимаие и разум да го проучваме. Прозрачността е много важна. 

А защо Gama Organica е правилният избор? Защото техните продукти са:

  • чисти и натурални;
  • безопасни и сигурни;
  • с грижа за природата;
  • ефикасни;
  • създаващи атмосфера;
  • пестящи вода. 

А сега, алергичните болести - какво, как и защо? Д-р Христова ни запозна подробно с темата. "Алергията представлява една реакция на хиперреактивност на организма, на една свръхчувстителност, тоест бурна реакция към субстанция, която нормално е безвредна, но нашият организъм я възприема като потенциално опасна." 

Важно е да знаем, че детската кожа не е еквивалент на кожата на възрастния. Трябва да бъдем много по-внимателни при децата относно праховете, омекотителите и всичко, с което дрехите се обработват, за да бъдат чисти, меки и ароматни. Чисто, практическо правило: "Нека да изплакваме по два пъти прането".

Научихме всичко важно и за мтериите, които докосват кожата на нашето мъниче. Важно е те да бъдат естествени. 

Да родиш нормално след предходно цезарово сечение - мама Ния разказва

"Алергията е състояние и ние трябва да знаем как да менижираме, за да профилактираме последващото развитие на другите форми на алергия." Д-р Христова не пропусна да ни запознае подробно и с методите на лечение при вече установена алергия

yesБеше интересно и научихме много. Всичко, за което си говорихме, може да чуете тук: