Бебчо е тук и ето, че пред мама и татко вече има редица предизвикателства. Важно е да сте подготвени за тях, да ги посрещнете с увереност, лекота и вдъхновение. За да се случи всичко това, то мама трябва да се възстанови. Бременността е стресиращ период за женското тяло, промените са както физически, така и емоционални, хормоналната буря е налице. Какво предстои и как да се справим? По темата разговаряхме с Теодора Артинова, старша акушерка

Външният вид е ключов за самочувствието на жената, ето защо веднага след раждане, често на почит е въпросът: "Кога ще се прибере коремчето?" Според Теди е добре да започнем с различните физически активности от третия месец. Щадящата гимнастика е добър избор. Йогата също много би ни помогнала да върнем предишната си фигура и да се чувстваме добре. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Лохии след раждане? Да, появяват се често и да, предизвикват известен дискомфорт. Нашият гост се погрижи да ни разкаже повече и за тях. Научихме, че "лохиалният секрет е секрет, който протича под формата на удължен цикъл".

По време на разговора ни разбрахме също кога е време за първият гинекологичен преглед след раждането и се подготвихме за началото на първата менструация. Теди ни сподели и колко време е добре да изчакаме преди да помислим за второ дете

Разбира се, не пропуснахме да обърнем внимание и на емоциите. Теди ни сподели ценни съвети и ни разказа за случка от нейната практика. Беше интересно и много полезно. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Поговорихме си повече и за храненето и приема на витамини през бременността и след раждането. Убедихме се в предимствата и ползите на ПреМама Дуо и разбрахме защо той е верен приятел на мама и бебе.

Пропуснали сте да ни гледате? Чуйте разговорът ни сега: