И така – ситуацията е следната: вие сте сред щастливите бъдещи родители, които вече подготвят списъка с покупки за новия член в семейството. Питате приятели с опит, търсите информация из форуми или групи, въпреки това обаче, все още усещането, че „нещо липсва“ упорито се навърта в мислите ви. В настоящата статия няма да намерите подробно описание на безброй важни предмети, правещи живота с малчо по-удобен и лесен. Напротив – ще се фокусираме върху един конкретен продукт, но със сериозно предимство в класацията със заслужили такива. Ако вече сте си задали въпроса „Трябва ли ни антирефлуксно гнездо“, то значи сте на правилното място. Продължавайте да четете.

Пелените за повиване и леглата за новородено са повече от чудесни за малките бебета, които – припомнете си, имат нужда от тясно пространство, напомнящо им вътреутробния живот. Там, мили майки и татковици, се крие тайната на спокойствието – в утробата. Е, те вече са навън, но пък защо да не им осигурим максимален уют, комфорт и удоволствие, предоставяйки им акценти от любима среда. 

Антирефлуксинте гнезда имитират точно гореспоменатата среда, докато същевременно осигуряват пълна безопасност на мъника. Повярвайте, едно такова гнездо с лекота ще се превърне във ваш помощник, особено ако желаете да практикувате съвместен сън с бебето или да го използвате при чести пътувания (носи си се лесно и удобно). Без излишни усилия бебето винаги ще знае, че е време за сън, озовавайки се в гнездото, и няма да изпитва стрес или рязко усещане за промяна. 

И преди да сте си помислили, че пропуснахме пелените… Знаете ли – една от теориите за произхода на рефлекса на Моро е, че  той е останал от приматите или по-конкретно, тогава, когато малкото бебе се държи за козината на майка си денонощно – намерило е безопасно място и е близо до млякото. Този рефлекс не би следвало да се потиска с постоянно пристягане на ръцете, но все пак е хубаво понякога да повием бебето, за да спи то спокойно и така да му осигурим по-дълъг и пълноценен сън.

Помнете – никога не оставяйте бебето без надзор. Препоръчително е през първите 6 месеца то да спи в стаята на родителите. Не оставяйте в детската кошара играчки или други предмети. Уверете се, че матракът е достатъчно твърд. Внимавайте да не претоплите мъника, следете температурата в стаята и наблюдавайте детето.

Разгледайте, информирайте се и изберете своето „гнездо за новородено“  ТУК