Идва пролетта, настъпва времето, когато можем да заменим зимните ботуши с по-леки обувки. Разнообразието от модели и цветове през този сезон е голямо. Модните тенденции и тази година залагат на удобството, а комбинациите от различни стилове и цветове позволяват да разнообразим иначе строгото офис облекло, кото го коминираме с подходящи обувки. Кои са тенденциите на обувки, подходящи за ежедневието на активните, работещи дами и как да ги комбинирате, може да прочетете тук.

  • Спортни обувки

Спортните обувки отдавна не са запазена марка единствено на фитнес залите. Без никакво съмнение, най-голямото предимство на тези обувки е тяхното удобство. Разнообразието на модели и възможни комбинации с различни тоалети ги превръща в идеалните дамски ежедневни обувки, които може да носим дори и в офиса. Комбинирани с панталони над петата и елегантно сако, тези обувки придават младежки вид на иначе строгите бизнес тоалети. 

Носете ги с пола тип молив или плисирана пола, в комбинация с едноцветна риза и няма да сбъркате. Моделите с по-висока платформа са идеалния начин да издължите силуета се.

Класическите бели маратонки и кецове са винаги актуални и се комбинират чудесно с всеки тоалет. Модели в дръзки цветове или цветови комбинации с пастелени тонове също са сред модните тенденции през тази пролет. 

  • Дамски мокасини, хита на сезона

Мокасините отново са тенденция през тази пролет. С техния класически, по-скоро строг дизайн, те са обединени под етикета "унисекс" и се адаптират перфектно към всеки крак и всеки стил на обличане. Мокасините са обувки създадени първоначално за мъже, но в последните десетилетия успяват да преодолеят тази нежелана бариера между половете. Широката гама от дизайни, материи и комбинации от цветове превръща мокасините в идеалните дамски обувки за офиса. Този модел обувки, който въпреки издръжливия си дизайн и твърдата (или дори гумена) подметка успява да се наложат на модния подиум и на практика няма сценарий, в който те да не пасват добре. Под псевдонима италиански мокасини откриваме обувка, която е изключително удобна за носене и лесна за комбиниране, независимо дали става дума за елегантен или чисто ежедневен тоалет.

  • Балерини

Балерините са идеалната обувка за топлите пролетни дни, защото перфектно се комбинира с тоалети, които оставят краката на показ. Когато все още е твърде рано за сандали, балерината е идеалната ежедневна обувка, която освен че е удобна, перфектно се комбинира с елегантни костюми и лежерни ежедневни облекла.

  • Завръщането на платформите

Стига да хвърлим само бегъл поглед към модния подиум и няма как да не забележим, че тази пролет платформите са хит. Обувките на платформа са идеални за дами, които искат да издължат силуета си, но предпочитат удобството. Мокасини, сандали, боти, дори спортни обувки на платформа са само част от моделите, актуални тази пролет.

  • Форма на квадрат

През тази пролет, формата на обувката също е по-специфична. 

Класическата остра форма е по-заоблена и дори квадратна. Тези обувки идеално се комбинират с широки ефирни панталони, които са хит на сезона.

  • Обувки без пета

Когато все още е прекалено рано за сандали, сабото и обувките без пета са идеалната ежедневна обувка. Те са свежи и удобни, а тази година модерни са дръзките шарки и цветове.


 
Независимо от вашия стил и предпочитания, ССС предлага подбрана селекция на най-актуалните модели обувки за ежедневието за всяка дама. Освен че може да посетите техните магазини в цялата страна, имате възможност и само с един клик на мишката да откриете идеалните за вас обувки и аксесоари в онлайн магазините на ССС.